MANAVGAT BELEDİYESİ KENDİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYOR

MANAVGAT BELEDİYESİ KENDİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYOR

Manavgat Belediyesi bünyesinde Kum Mevki ve Side Mahallelerinde yer alan bitki üretim tesislerinde yılda 700 bin mevsimlik çiçek ve ağaç üretilerek, kent süsleniyor.

ARALIKSIZ ÜRETİM

Belediyecilik hizmetlerinde tasarrufu ve üretimi ilke edinen Manavgat Belediyesi, park ve yeşil alan çalışmalarında kullanacağı bitki ve mevsimlik çiçekleri kendi seralarında üretmeye devam ediyor. Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren seralarda aralıksız olarak üretim yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Kum Mevki ve Side Mahalleleri’nde bulunan bitki üretim tesislerinde yıllık yaklaşık 600 bin gül, petunya, menekşe gibi mevsimlik çiçek ile 100 bin ağaç ve çalı grubu yetiştirildiği belirtildi. Toplam 20 bin m2'lik açık alan ve bin 500 m2’lik kapalı alana sahip tesislerde 20 personelle üretimin yapılarak kentteki yeşil alan dokusunun artırıldığı açıklandı.

ÜRETİMLE GELEN TASARRUF

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in talimatı ve ilgisiyle her geçen gün büyüyen ve üretim kapasitesini artıran tesisler hem yaz hem de kış aylarında hizmet veriyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediyecilik hizmetlerinde her zaman üretimi ve tasarrufu benimsediklerini dile getirdi. Şükrü Sözen, “Manavgat’ta her mahalleye bir park hizmetimiz tüm hızıyla devam ediyor. Buralarda kullanacağımız yeşil örtüyü belediye bünyemizde üretmeye özen gösteriyoruz. Amacımız Manavgat halkımıza daha az maliyetle daha fazla hizmet verebilmek. Belediye bünyemizdeki tesislerimizde bu hedefi gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.