BAZI SOSYAL MEDYA SAYFALARIYLA İLGİLİ KAMUOYU AÇIKLAMAMIZ

BAZI SOSYAL MEDYA SAYFALARIYLA İLGİLİ KAMUOYU AÇIKLAMAMIZ

Çok Değerli hemşerilerim,

Bilindiği gibi gelişen dünyamızda sosyal medyanın önemi oldukça artmıştır.Sosyal medya, ancak doğru kullanıldığında gerçek hedefine ulaşır ve halkımızın doğru bilgilendirilmesini sağlar.

Sayfa yöneticilerinin bir paylaşımı yapmadan önce ilgili kurumlardan bilgi toplaması gerektiği ve bu bilgilerin birleştirilmesinden sonra haber yapması ve kamuoyuyla paylaşması gerektiği inancındayım. Aksi takdirde sosyal medya sayfaları amacı dışına çıkıp, toplumda nefret söylemlerinin artmasına yol açar. Manavgat’ımızda da gerçeklikten yoksun haberleriyle halkımızı yanlış yönlendiren sayfalar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de klavye kahramanlığı ile toplumda yer edinmeye çalışan, masa başında yaptığı haberlerle toplumu ve kurumları yönlendirdiğini zanneden “MUSTAFA AŞIK” isimli kişi ve yönettiği “Manavgat’da Sosyal Yaşam” sayfasıdır. Sayfa adını bile yanlış yazan bu kişi Manavgat Belediyemiz ve hizmetleri ile ilgili olarak halkımızın hassasiyetleriyle oynayacak şekilde paylaşımlar yapmakta, şahsıma ve belediyemize yönelik küfür, hakaret içerikli yorumlara izin vermektedir.

Söz konusu sayfada Şelale Mahallemizde bu yıl hizmete açılan 60. Yıl İlkokulu ile ilgili olan paylaşımda ise tamamen belediyemiz hedef alınmakta, sanki Manavgat Belediyemiz okul yoluyla ilgili duyarsız kalmış gibi yansıtılmaktadır. Manavgat Belediyesi büyük bir kurumdur, kurumsal işleyişe sahiptir ve asla sosyal medyadaki sayfaların veya kişilerin yönlendirmesi ile yönetilmez, hizmet üretmez. Manavgat Belediye’mizin ve şahsımın eğitime olan duyarlılığı ise asla sorgulanmayacak ölçüdedir. 10 yıllık hizmet süremizde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün malum yapısına rağmen, eğitim kurumlarımıza yaptığımız katkılar ise Manavgat halkımızın takdirindedir.60.Yıl İlkokulumuza çocuklarımızın ulaşımını sağlayacak yolun yapılamamasıyla ilgili sorumluluk, tamamen Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün ve kurumun okul yapımında görevlendirdiği müteahhit firmanındır. Sorumluluğumuz gereği, belediyemizce okulun inşası aşamasında bölgede gerekli incelemeler yapılmıştır. Okul yolunun düzgün bir şekilde yapılması için okul istinat duvarının yükseltilmesi gerekmekte olduğu önceden tespit edilmiş ve Milli Eğitim Müdürlüğü inşaa aşamasında uyarılmıştır. Ancak uyarılarımız Milli Eğitim Müdürlüğü’nce dikkate alınmamış ve okul, müteahhit firmadan istinat duvarı yükseltilmeden ve diğer eksiklerle teslim alınmıştır. Hatta aldığımız bilgilere göre okul, elektrik ve su tesisat sıkıntılarıyla birlikte, bahçesi inşaat malzemeleri dolu olacak şekilde alelacele hizmete açılmıştır.

Geçtiğimiz hafta içinde ise ekiplerimiz bölgemizde çalışmalar yapmıştır. Ancak Milli Eğitim’in tamamlaması gereken işler tamamlanmadan bölgeye girmemiz mümkün değildir. Konu muhtarlığımız tarafından da bilinmekte ve ilgili muhtarımızın Milli Eğitimle görüşmeleri devam etmektedir. Manavgat Belediyesi olarak istinat duvarı çalışmalarının tamamlanması halinde yolun aynı gün yapılacağının sözü de ilgili kuruma bildirilmiştir.

Buna rağmen bu süreci provoke ederek şahsımı ve hepimizin evi olan Manavgat Belediye’mizi yıpratmak amacıyla tartışmaya açan bu sosyal medya sayfaları ve yöneticilerini şiddetle kınıyorum. Bu türden sayfalar ve küfür, hakaret içerikli yorumlarla ilgili olarak, hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sağduyulu çok değerli halkımızın bu tür sosyal medya sayfalarına ve yapılan bilgisizce paylaşımlara itibar etmemelerini rica ediyorum.

Kamuoyuna saygılarımla

Şükrü SÖZEN