Başkanımızın 10 Aralık İnsan Hakları Günü Mesajı

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle yayınladığı mesajda; "Biz de Manavgat Belediyesi olarak 'Önce insan ve insan haklarına saygıyı temel alan' bir anlayış ile halkın belediyeye katılımını sağlayarak, hizmetlerimizi gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Dünya üzerindeki bütün acıların, yıkımların temelinde, insanların, toplumların ilişkilerinde, bu prensiplerden, yani sevgiden, saygıdan, hoşgörüden, yardımseverlikten, vicdan duygusundan uzaklaşmaları yatmaktadır. Bu temel haklara öncü olarak gösterilebilecek milletimiz, bu inanç ve değerlerine sarıldıkça, milletler içerisinde yükselmiştir ve bundan sonra da böyle olacaktır.

Türkiye’de içinde bulunduğumuz bu kritik süreç içerisinde sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, yardımseverlik ve vicdan duygularına insan hakları çerçevesinde özellikle bugünlerde daha fazla sarılmaya ihtiyacımız vardır.

Manavgat’ımız büyük bir ailedir. Ben ve ilçede yaşayan her fert, bu büyük ailenin parçası ve kardeşidir. Manavgat, kardeşliğin, barışın, dayanışmanın, haklara saygının diğer bölgelere oranla kat kat fazla yaşandığı, Türkiye’ye örnek olacak bir bölgedir. Köklerimizden bize miras kalan geleneklere sahip çıkan bir ilçenin Belediye Başkanı olmaktan ben de onur ve gurur duymaktayım. Bizlerin görevi bu geleneklerimizi gelecek nesillere aşılamaktır.

Biz de Manavgat Belediyesi olarak “Önce insan ve insan haklarına saygıyı temel alan” bir anlayış ile halkın belediyeye katılımını sağlayarak, hizmetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Halk Günü uygulaması ve gençlerimize yönelik Gençlik Merkezi’nin hayata geçirilmesi, “İnsan Merkezli, Haklara Saygılı Sosyal Belediyecilik” ilkemiz gereği ürettiğimiz projelerimizin başlangıcını oluşturmaktadır. Bundan sonraki hizmetlerimizde de, insan odaklı çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Manavgat’ın dört bir köşesine hizmetlerimiz eşit bir anlayışla, kesintisiz bir şekilde ulaştırılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, insanı ve mutluluğunu esas alan bir gelecek inancıyla, başta Manavgat halkı olmak üzere 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü kutlar, milletimizin ve tüm insanlığın geleceği için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı