BAŞKAN SÖZEN OYMAPINAR İLKOKULU’NDA TEMA ETKİNLİĞİNE K

BAŞKAN SÖZEN OYMAPINAR İLKOKULU’NDA

TEMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Oymapınar Mehmet Bozkurt İlköğretim Okulu’nda TEMA gönüllülerinin düzenlediği etkinliğe katılarak çocuklara çevre bilincinin aşılanmasına katkıda bulundu. Başkan Sözen, etkinlikte çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı

TEMA Manavgat Şubesi gönüllüleri, Erozyonla Mücadele Haftası’nda toplumdaki çevre bilinci ve ağaç sevgisini aşılamak amacıyla Oymapınar Mehmet Bozkurt İlköğretim Okulu’nda bir etkinlik düzenledi. Minik Tema, Yavru Tema ve Ortaokul Tema öğrencilerinin hazırladığı etkinliğe Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Tema Manavgat Temsilcisi Şenay Malbora, 75. Yıl İlkokulu, Başarı İlköğretim Okulu Ana sınıfı öğrencileri ile okul öğrencileri ve öğretmenler katıldı. Okul müdürü Demet Tonak Akça ve öğretmenler Serdar Özcan, Fadim Baloğlu, Gülfer Can Erdoğdu’nun katkılarıyla hazırlanan etkinlik velilerin de büyük ilgisini çekti. TEMA gönüllüsü öğrenci ve öğretmenler Manavgat Belediye Başkan Şükrü Sözen’i büyük ilgi ve sevgiyle okul girişinde karşıladı.

IDL_4009

G-20’DEN ÖNEMLİ

Başkan Sözen de öğrencilere hediye olarak getirdiği boyama kitapları ve eğitim kartlarının yanı sıra kek ve meyve suyu ikramlarından dağıttırdı. Okulun gösteri salonunda yapılan etkinlikte ilk sözü Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen aldı. Erozyonla mücadele konusunda her bireyin üzerine düşen görevi yapması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sözen, çevre konularının G-20’de tartışılması gereken en önemli konu olduğunu söyledi. Sözen, “Çevre konularının Belek’teki G-20 zirvesinde konuşulmasını beklerdik. Fakat söz konusu dahi edilmedi. Ama görüyoruz ki duyarlı öğretmen ve öğrencilerimiz G-20 zirvesinden daha önemli bir konuya değiniyorlar. Bu yüzden TEMA gönüllülerini tebrik ediyorum. Biz de Manavgat Belediyesi olarak bütün proje ve çalışmalarımızı gelecekte çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için üretiyoruz” dedi.

IDL_3862

ROZETLER BAŞKAN SÖZEN’DEN

Manavgat TEMA Temsilcisi Şenay Malbora ise, konuşmasında TEMA’nın amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Etkinlikte minik TEMA ve Yavru Tema’ların hazırladığı şiirli sunumlar ise velilerin büyük beğenisini topladı. Konuşmaların ardından Oymapınar Mehmet Bozkurt İlkokulunda Minik TEMA-Yavru TEMA -Ortaokul TEMA öğrencileri erozyon ve TEMA ile ilgili hazırladıkları gösterileri, şiirleri ve konuşmaları izleyicilere sundu. Öğrencilerin hazırlıkları izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Ayrıca Oymapınar Mehmet Bozkurt İlkokulu’ndan 60 öğrenci TEMA Gönüllüsü oldu. Öğrencilere program sonunda gönüllü kartları ve rozetleri Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından takdim edildi.

IDL_3828

Sözen yaptığı konuşmada; Belediye başkanı olarak çevreye destek için her zaman yanınızda olacağım. Bu toplantıyı G-20 dünya liderleri toplantısından daha dünyamıza faydalı önemli buluyorum. dedi diğer konuşmacı ise Salkımevler Yeni Cami İmam Hatibi Selami Acet yaptığı konuşmada; İslam dinin çevreye çok önem verdiğini, ağaç dikmenin önemlerini açıkladı. Erozyonla mücadele haftasıyla ilgili Slayt gösterisinin ardından Öğrenciler şiirler okudular ve şarkı söylediler. Toplantının sonunda TEMA Vakfına üye olan 60 öğrencilerin rozet ve üyelik kartları dağıtıldı. Toplantıya katılanlar; Demet Akça Mehmet Bozkurt İlkokulu/Ortaokulu Müdürü, öğretmenlerden Serdar Özcan, Baba sınıfı öğretmeni Eren Aydın, Ahmet Ali İbrahim Öz-Özel Akdeniz Başarı Koleji öğretmen, Esma Buzduğu Dikmen İlkokulu Öğretmeni, Fadime Özkan, Mehmet Bozkurt İlkokulu/Ortaokulu Öğretmeni, Emine Yaman 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu- öğretmen, Ebru Çeker Özel Akdeniz Başarı Koleji öğretmen, Rukiye Gülşen ŞİMŞEK-Sarılar İlkokulu öğretmen
Gülfer Can Erdoğdu, Mehmet Bozkurt İlkokulu-öğretmen, Mustafa Yüksel Dikmen İlkokulu- öğretmen Serdar Özcan Mehmet Bozkurt Baba okulu- İlkokulu-Ortaokulu öğretmenleri, Salkımevler Yeni Camii İmam Hatibi Selami Acet katıldılar.

IDL_3869