Belediye ve muhtarlar elele...

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 19 mahalle muhtarını makamında bir araya getirerek toplantı yaptı. Toplantıda Manavgat'ın il olma konusu, Adrese Dayalı Kayıt Sistemi ve Ramazan'da yapılacak kamu yardımları konuları tartışılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen kent merkezindeki 19 mahallenin muhtarıyla toplantı yaptı. Başkan Sözen, Manavgat'ın il olması, numarataj çalışmaları ve Ramazan Ayında yapılacak kurumsal yardımların şekli konularında muhtarlarla görüş alışverişinde bulundu. Başkanlık makamında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek de katıldı. Toplantının açılış konuşmasında, "Hepiniz evinize hoş geldiniz" diyerek hitap eden Başkan Sözen, muhtarlık sisteminin dünyada sadece Türkiye'de bulunduğunu, bu nedenle işlevlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Muhtarlar demokrasinin beşiği
Başkan Sözen, "Seçimle gelen siz muhtarlarımız, demokrasinin beşiğisiniz. Muhtarlık sisteminin dünyada sadece Türkiye'de uygulandığını ve yerel yönetimlerde çok etkili olduğunu biliyoruz. Yapacağımız her hizmette muhtarların büyük katkısı olacağına inancımız sonsuzdur. Bu nedenle sizlerle sık sık paylaşımda bulunmak istiyoruz. Bizlere yön verip bilgilendirecek olan sizlersiniz" dedi. Başkan Sözen muhtarlardan önce Manavgat'ın il olması konusunda görüşlerini aldı. Sözen, "Manavgat'ın il olma hedefi yıllardır artarak devam ediyor. Muhtarlarımız ise il olma hedefimizdeki kilometre taşlarındandır. Amacımız bu konuyu da sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak" diye konuştu.

Numaratajlar konusu
Muhtarların da sık sık söz aldığı toplantıda Adrese Dayalı Kayıt Sistemi ve mahallelerdeki numarataj konuları masaya yatırıldı. Başkan Sözen, numarataj, eksik levha ve hane numaralarıyla ilgili olarak muhtarların dile getirdiği sıkıntıları dinledi. Toplantının bir bölümünde ise yaklaşan Ramazan ayında vatandaşlara yapılacak kamu yardımlarının şekli, düzeni, zamanı konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında muhtarlar ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen hep bir arada hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Toplantıya katılan muhtarlar:
Aşağıhisar Mah. Muhtarı Nadir Oğuz, Aşağıpazarcı Mah. Muhtarı İlhan Özden, Aydınevler Mah. Muhtarı Tahsin Yılmaz, Bahçelievler Mah. Muhtarı Nazmi Demir, Çağlayan Mah. Muhtarı Mustafa Uslu, Emek Mah. Muhtarı Ahmet Uyar, Eskihisar Mah. Muhtarı Nazım Köseoğlu, Kasaplar Mah. Muhtarı Hasan Öğrekçi, Kavaklı Mah. Muhtarı Mehmet Çoşluoğlu, Milli Egemenlik Mah. Muhtarı Aydın Şirin, Mimar Sinan Mah. Muhtarı Nevzat Kaya, Örnek Mah. Muhtarı Seyit Atik, Sanayi Mah. Muhtarı Bahattin Erdem, Sorgun Mah. Muhtarı Hüseyin Şen, Şelale Muhtarı Hasan Öz, Salkımevler Muhtarı Soner Çevik, Yayla Muhtarı Mehmet Ali Öz, Yukarıhisar Muhtarı Ali Oğuz, Yukarıpazarcı Muhtarı Mehmet Ali Şahin, Merkez Mehmet Cansız