Belediye halkla buluştu.

Manavgat Belediyesi dün Halk Gün'lerinin ilkini gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği Halk Günü'nde sorunları tek tek dinleyerek not tuttu. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Sözen, kimi zaman dertli bir anneyi dinledi, kimi zaman da ilgili birimlere talimat vererek sorun çözdü.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bundan sonra her Çarşamba günü düzenleyeceği Halk Günleri’nin ilkini başlattı. Belediye Başkanlık binası girişinde vatandaşlar için düzenlenen salonda yapılan Halk Günü'ne çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal Belediyecilik çalışmaların bir bir hayata geçirmeye Başkan Şükrü Sözen'e, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ile birim müdürlerinden Hesap İşleri Müdürü Bayram Öksüzoğlu, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Arı, Belediye Avukatı İbrahim Acar ve Zabıta Müdürü Turgay Şalgam da eşlik etti.

İlk ağızdan dinledi
Başkan Sözen, halk günü uygulamasıyla vatandaşların her konudaki şikayetini ilk ağızdan dinleme fırsatını buldu. 29 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra zamanının büyük kısmını kentin öncelikli sorunlarını çözmeye ayırdığını dile getiren Başkan Sözen, bundan sonra haftanın bir gününü vatandaşlara ayırarak sorunları ve halkın önerilerini dinleyeceğini söyledi. Düzenlediği Halk Günleri’nin amacını vatandaşlara anlatmaya çalışan Başkan Sözen, yapılan her uygulamanın Manavgat halkının daha huzurlu, daha mutlu şekilde yaşaması için olduğunu dile getirdi.

Halka hizmet için
Başkan Sözen, "Biz, halkımızın daha iyi koşullarda, huzurlu ve eksikleri olmadan yaşamasını istiyoruz. Göreve talip oluşumuzun özünde de bu var. Ancak sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için bir sistem oluşturma mecburiyetimiz de var. 5 aylık süreçte sizlerle zamanımızın elverdiği ölçüde beraber olmaya çalıştık. Ama çocuklarımızın yarınları için teknik kadromuzla, ekibimizle daha çok çalışmaya, projeler üretmeye ve bunları hayata geçirmeye mecburiyetimiz de var. Çalışmalarımızı yürütürken sizlerden kopmak da istemiyoruz. Günün yoğunluğundan dolayı bize ulaşamayanlar olabilir. Sizlere daha yakın olmak ve sizlerin dertlerinizi bizimle paylaşabilmeniz için bu özel günü düzenledik. İhtiyaç duyulursa sizlerin talebi doğrultusunda bunu iki-üç güne çıkarabiliriz. İnşallah bu uygulama istediğimiz anlamda hayata geçer verimli olur ki, Manavgat halkına daha faydalı olabiliriz" dedi.

İşte talepler
Manavgat Belediyesi’nin ilk halk gününde en çok işsizlik konusu, iş talebi ve erzak yardımı istekleri Başkan Sözen'e iletildi. Bunun dışında bazı işyerlerinin akşam saatlerinde gürültü yaparak çevreyi rahatsız ettiği, okullarda kayıt parası istenmesi konusu, okulların eksik ve ihtiyaçları, kent içindeki hurdacıların Organize Sanayi'ye taşınması konuları ile bazı mahallelerdeki çöplerin düzenli toplanması talepleri geldi. Milli Egemenlik Mahallesi muhtarı ve bir grup vatandaş ise kış aylarının yaklaşması ile sel felaketlerinin olabileceği konusunda Başkan Sözen ve ekibini uyardı. Olası yağışlar ve sel konusunda gerekli önlemlerin alındığını dile getiren Başkan Sözen, uyarılar için teşekkür etti. Başkan Sözen bazı vatandaşların özel görüşme isteğini de kabul ederek ağlayan bir anneyi de teselli etti.