Doğu Garajı Yeniden Düzenlendi.

Manavgat Belediyesi, şehir içi dolmuşları, belde belediyeleri komşu ilçeleri ve Antalya'da giden otobüslerin kalkış yaptığı Doğu Garajı ve çevresini yeniden düzenleyerek daha kullanışlı ve güvenli hale getirdi.

Manavgat Belediyesi, kentin çehresini yaptığı düzenleme çalışmalarıyla değiştirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Örnek Mahallesi'nde şehir içi dolmuşları, belde belediyeleri, komşu ilçeleri ve Antalya'ya giden otobüslerin kalkış yaptığı Doğu Garajı ve çevresini yeniden düzenleyerek daha kullanışlı ve güvenli hale getirdi. 10 yıl önce yapılan basit bir düzenleme ile bugüne kadar hizmet vermeye çalışılan Doğu Garajı'nda günümüz koşullarında şehir içi hatlarının artması, ayrıca Side, Sorgun, Kumköy, Çolaklı, Evrenseki, Kızılağaç, Çenger gibi turistik yerlere giden araçların çoğalması sonucu yeniden düzenleme ihtiyacı hissedildiği belirtildi.

Daha güvenli hale getirildi
15 bin metrekare bir adadan oluşan Doğu Garajı’nda daha önceden hem doğu hem batıdan garaja giriş çıkış yapılmaktayken yeni düzenlemeyle karmaşık trafik düzeni ortadan kaldırıldı. Uygulanan yeni projeyle, Doğu Garajı ortadan bir yolla ikiye ayrılarak, güney ve kuzey olmak üzere iki bölümden oluşturuldu. Her iki bölümün giriş ve çıkışları, yapılan düzenlemeyle tanımlanarak araç ve yaya trafiğine güvenli hale getirildi. Girişler Zübeyde Hanım Caddesi 1558 Sokak’tan, çıkışlar ise Yunus Emre Caddesi’nden kavşağa yönlendirildi. Giriş ve çıkışlar emniyetli hale getirilerek ters yönden araç girişleri de önlendi. Garaj giriş ve çıkışlara araçların park yapmasını engelleyen plastik yol ayıraçları da monte edildi.

İç disiplin de sağlandı
Düzenleme kapsamında araç yanaşma yerleri sarı çizgiler ile belirlenerek her hattın yeri ve peron sayısı üye sayısına göre yeniden belirlendi. Yapılan bu planlama ve düzenleme ile Doğu Garajı’nda şerit disiplini de sağlanmış oldu. Garaj içi trafiğin düzenli bir şekilde dağılması ise vatandaşları oldukça memnun etti. Yapılan mevcut düzenlemenin dışında garajda bekleyen vatandaşların rahatı da unutulmayarak dinlenme mekanları eklendi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Doğu Garajı'ndaki karmaşanın yapılan düzenlemeyle ortadan kaldırıldığını dile getirdi. Sözen, "Amacımız vatandaşlarımızın rahat etmesini sağlamak. Bu düzenleme hem trafiğin akışını olumlu yönde etkiledi. Manavgat halkı daha modern daha temiz, daha kullanışlı mekanlara layık. Hizmetlerimiz devam edecek" dedi