Dünya Çocuk Günü'nde çocuklara hediye

Manavgat Belediyesi, 5 Ekim Dünya Çocuk Günü'ne denk gelen günde, ilköğretim okulu öğrencilerine okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Okullarda çocukların sevgi seli ile karşılaşan Başkan Sözen, hediyeleri verdikten sonra onlarla top da oynadı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilköğretim okullarına devam eden öğrencilere, çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtarak sevindirdi. 5 Ekim Dünya Çocuk Günü'ne denk gelen günde Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek'le birlikte tek tek ilköğretim okullarını gezen Başkan Şükrü Sözen, miniklerin hediyelerini kendi elleriyle verdi. Çanta ve kırtasiye malzemelerini alan ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin sevinci ise görülmeye değerdi.

Sevgi seli
Başkan Sözen, 60. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Muammer Sarıdemir, Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü Salih Şen Özyürek, Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Müdürü Talat İyiol ve Küçük Hasan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Engin ile de görüşerek okulların ve öğrencilerin eksikleri konularında bilgiler aldı. Gittiği okullarda öğrencilerin büyük sevgi ve ilgisiyle karşılaşan Başkan Şükrü Sözen, onlarla top oynamayı da ihmal etmedi. Bir grup kız öğrenciyle voleybol, bir grup erkek öğrenciyle de futbol oynayan Başkan Sözen, çocukluk günlerine döndüğünü söyledi.

Çocuklar iyi eğitilmeli
5 Ekim Dünya Çocuk Günü nedeniyle okul ziyaretleri yaparak öğrencilere hediyeler vermeyi düşündüklerini belirten Başkan Sözen, onların gelecekleri için de projeler ürettiklerini dile getirdi. Başkan Sözen, "Bugünün çocukları yarının umudu olacak büyüklerdir. Geleceğimizin en güzel varlığı çocuklarımız, yarının büyükleri olarak sorumluluk alacaklardır. Bu bilinçte olan biz yetişkinler; çocuklarımızı sağlıklı, güçlü, bilgili, becerikli, yurtsever ve evrensel boyutta bir birey olarak yetiştirmekle yükümlüyüz. Dünyanın ve ülkemizin temeli olan çocuk çok iyi eğitilmeli ve yetiştirilmelidir. Gelecekte kendisine, ailesine, yurduna ve tüm insanlığa hayırlı ve yararlı olmalıdır" dedi.

Çocuklar için Sosyal Belediyecilik
Manavgat Belediyesi olarak çocukların yaşam kalitesinin yükseltilmesi için Sosyal Belediyecilik çalışmaları yaptıklarını da vurgulayan Başkan Sözen, "Her Ulus 'özbenliğini' güvence altına alabilmesi için öncelikle çocuklarını özenle eğitmek ve iyi yetiştirmek zorundadır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ufkunu genişletmek, yaşam kalitesini yükseltmek ve en önemlisi de sosyal yönden sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlamalarını sağlamak biz yetişkinlerin temel görevleri arasında yer almaktadır. Çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımıza yön veriyor, ekiplerimizle birlikte faaliyetlerde bulunuyoruz. İlçemize yeni park alanları kazandırmakla birlikte mevcut olan çocuk parklarımızı da atıl durumdan kurtararak geleceğe yatırım yapmaktayız. Spor alanları ve yakında hayata geçecek olan gençlik merkezi projemiz de yine onların geleceği için. 1 aydır bize değişik taleplerle gelen tüm okullarımızın ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde giderdik. Her şey çocuklar için" dedi.