Başkanımızın Ahilik Haftası Mesajı.

Başkan Sözen; "Ahilik, haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen, iyi ahlaklı olmayı öğreten bir gelenektir" dedi.

Ekonomik ve sosyal hayatımızın gelişmesinde önemli yeri olan Ahilik kültürü, halkımız tarafından günümüze kadar yaşatılmış bir geleneğimizdir. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik, haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen, iyi ahlaklı olmayı öğreten bir gelenektir.

Bu geleneği çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak bizlere ve esnafımızın üzerine düşen en önemli görevlerden birisidir.

Ahilik teşkilatları iş hayatının düzenlenmesinde toplumun bütününü ele alarak sosyal grupların menfaatlerini de düşünmelidir. Sosyal huzurun sağlanması için uzlaşmacı, sosyal ve ekonomik ilişkilerin kurulmasını amaçlayan Ahilik teşkilatları bu özelliği ile insanlığa ışık tutar.

Manavgatlı esnafımızın da, tüm bu değerleri hayata geçirebilmek, insanları birbirine yaklaştırabilmek ve aralarında bir bağ kurabilmek düşüncesi ile Ahilik anlayışı kapsamında, daima iyiyi ve güzeli aradığının bilincindeyiz.
Manavgat Belediyesi olarak tüm esnaflarımızın refahı ve huzuru için hep birlik ve beraberlikten yana olduk. Yaptığımız işlerde her zaman esnafımızın refahını düşündük. Ve bundan sonra da esnafımızın önünü açacak projelere imza atmak amacıyla çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaflarımız olmak üzere Manavgatlı hemşerilerimin Ahilik Haftasını kutluyor, bu doğrultuda, birlik ve beraberliğimizin pekişmesini, kardeşlik ve dostlukların bu hafta vesilesiyle daha da sağlamlaşmasını temenni ediyorum. Esnafla elele daha güzel günlere yürümek dileğiyle"

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı