BAŞKAN SÖZEN, 13. ÖĞRENCİ KONGRESİNİN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÖZEN, 13. ÖĞRENCİ KONGRESİNİN KONUĞU OLDU

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bu sene 13.'sü düzenlenen Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Kongresi açılış oturumuna Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen konuk oldu.

''21. Yüzyılda Sınırlar ve Sorunlar'' temalı kongreye konuşmacı olarak katılan, Başkan Sözen, Büyükşehir Yasası’nı değerlendirdi.

6360 SAYILI BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞERLENDİRİLDİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ve açılış oturumunda 6360 sayılı büyükşehir yasasının değerlendirildiği Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Kongresine konuşmacı olarak katıldı. Başkan Sözen, oturumda kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplarla öğrencilerden büyük alkış aldı. Sözen gençlere yaptığı eğitici konuşmalarının yanında zaman zaman esprili cevaplar vererek sıcak bir ortam oluşmasını sağladı. Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Erol Esen başkanlığında düzenlenen oturuma, Denizli Çal İlçesi Kaymakamı Selami Korkutata'da konuşmacı olarak katıldı.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Kongreye, 30 farklı üniversitede yüksek lisans, doktora ve lisans eğitimi gören 100 öğrencinin yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde eğitimlerini sürdüren 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri, öğretim üyeleri ve eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanlığını yapan Mustafa Koçyegit yaptığı açılış konuşmasında, zor ve sancılı bir sürecin ardından bu kongreyi gerçekleştirdiklerine değinerek “Öyle inanıyorum ki, bu kongre Türk gençliğinin hedeflerinden taviz vermeden yükseleceğinin bir kanıtıdır. Temennim odur ki. İki yıllık bir emek ile ortaya koyduğumuz bu organizasyon, katılımcılara arzu ettiği katkıyı sağlar” dedi.

BAŞKAN SÖZEN, YASANIN SIKINTILI YANLARINI ANLATTI

Oturumda söz alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak halkın ve belediyenin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Önce turizm kenti Manavgat’la ilgili olarak öğrencileri bilgilendiren Başkan Sözen, Büyükşehir Yasasının halk ve belediye yönetimleriyle paylaşılmadan alelacele devreye giren bir yasa olduğunu vurguladı. Büyükşehir Yasası’nın siyasetten de etkilenen bir yapısı olduğunu belirten Sözen, şunları anlattı.

“Yasa yürürlüğe girmeden önce 19 merkez mahallemiz vardı. Ancak şimdi aralarında Side gibi turizm merkezlerinin de bulunduğu 106 mahallemiz mevcut. Bunların 78’i köyden mahalleye dönüşen yerlerimiz. Hizmet alanlarımız genişledi. Ama gelirlerimiz artmadı azaldı. Çünkü Büyükşehir Belediyesi önemli gelir kaynaklarımıza el koydu. Yaz aylarında 700-800 bin nüfusa hitap eden bir kente bu koşullarda nasıl hizmet edebilirsiniz? İller Bankası’ndan belediyelere ödeme, tabelada yazan nüfusa göre ödeme yapılır. Manavgat’ın tabela nüfusu 250 bin iken bu oran yılın 8 ayı yaklaşık 3 katına ulaşıyor. Bu nedenle İller Bankası gelirleri yeterli değil. Ancak bizler kentimizde halkın sıkıntılarını en aza indirgemeye elimizden geldiği kadar çalışıyoruz '' dedi. Oturumun sonunda Yrd. Doç. Dr. Kadriye Okudan Dernek Başkan Sözen'e değerli katılımından dolayı Teşekkür Belgesi takdim etti.