Mahalle Meclisi Toplantıları Sürüyor

Manavgat´ın Yukarıhisar Mahallesi´nde yaşayanların oluşturduğu Mahalle Meclisi, ikinci toplantısını yaptı

Mahallelerin öncelikli sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesinden, turizm ve ekonomik kalkınmaya, kadınlara, gençlere, çocuklara, yaşlılara ve engellilere kadar uzanan bir çerçevede hizmet sunacak olan Mahalle Meclisleri, Manavgat´ta da kurulmuştu. Katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışının bir yansıması olan Mahalle Meclisleri toplantılarına devam ediyor. Manavgat Belediyesi’nin önderliğinde organize edilen ve katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışının bir yansıması olan Mahalle Meclisleri’nin ikinci toplantısı ise Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu konuşup çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu ile Belediye Meclis Üyeleri Bülent Özgüven, Erşan Özden, İzzet Şeker ile Hasan Öğrekçi de yer alarak fikir alışverişinde bulundu. "Yukarıhisar Mahallesi Şelale Caddesi’nde Yol ve Kaldırım Düzenlemesi" ile ilgili bir anketin de yapıldığı toplantıda parkometre uygulamasının istenip istenmediği de tartışıldı. Anket şıkları arasında kaldırım düzenlemesinin hangi zamanda yapılmasının istendiği de soruldu. Toplantıların neticesinin kendisine sürekli iletildiğini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Mahalle Meclislerinin Manavgat´ın ekonomik ve sosyal kalkınmasında çok önemli olduğunu söyledi.
Başkan Şükrü Sözen, "Bu toplantılar Manavgat´ın geleceğine şekil verecek. Amaç, toplumun genel ortak çıkarlarını koruyarak mahallelerin duyarlılıkla birlikte yönetilebilmesini sağlamak. Katılımcı, demokratik ve sosyal belediyeciliğin bir örneğidir bu çalışma. Bu şekilde belediyemizin çalışmaları da daha verimli olacak. Toplantılarda çıkacak sonuçlar tarafıma iletilecek" dedi.