23 Nisan Çocuk Bayramı Mesajı

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle yayınladığı kutlama mesajında; "Bu gün yaptığımız işlerin tamamı öncelikle çocuklarımızın refahı ve mutluluğu içindir" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk ulusu için çok önemli mesajlar içermektedir. Bu bayram dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği Türk ulusu için çok anlamlı bir gün, diğer taraftan `yarının büyükleri, geleceğin garantisi´ çocuklar için bir şenlik.

Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi onun geleceğimizin garantisi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Eğer bugün geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet sayesindedir.

23 Nisan’ın 90’ıncı yıldönümünün kutlandığı bugün, Milli Egemenlik ve Cumhuriyet unsurlarının idrak edilmesinin onurunu yaşıyoruz. Türkiye'yi, çağdaş, demokratik, laik, bilgi çağını yakalamış, mutlu bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak en önemli sorumluluğumuzdur. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan'ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalı, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız.

Bizler de Manavgat Belediyesi olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha mutlu yarınlar ve içinde yaşamaktan zevk alacakları bir Manavgat’ı bırakmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu gün yaptığımız işlerin tamamı öncelikle çocuklarımızın refahı ve mutluluğu içindir.

Sosyal Belediyecilik çalışmalarımız kapsamında açtığımız Gençlik Merkezimiz hep çocuklarımızın gelecekte toplumla daha uyumlu bireyler olmalarını sağlamak içindir. Kent Merkezimizde onların bedenen ve ruhen daha sağlıklı yetişebilmeleri için açtığımız spor merkezlerimizin sayısını da hızla artırıyoruz.

Eğitime her türlü katkı ise, her zaman belediyecilik hizmetlerimizin ilk sırasında yer aldı. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde kentteki tüm okullarımızın, alt ve üst yapı eksiklerini bir bir tamamlamaya özen gösterdik. Çocuklarımızın sağlıklı mekanlarda eğitim alabilmeleri en büyük amacımız oldu. İhalelerimizi yaparak kimi okulumuzun asfalt, kiminin kanalizasyon, kiminin bahçe düzeni ve okul duvarı eksiğini tamamladık. Önümüzdeki yıl içinde de bu çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Bu yıl içerisinde çocuklarımızın kent içinde daha rahat oynayarak, çocukluklarını sindire sindire yaşayabilmeleri için 8 adet park alanını, yatırım planımız içerisine aldık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz canla başla çalışarak programımıza aldığımız bu parkları hızla inşa etmek için ellerinden geleni yapacaklar. Kordon Caddesi Rekreasyon Alanı projemizde ise yine onların küçük gösterilerini yapabilecekleri bir amfitiyatroyu proje içine yerleştirdik. Çocuklarımız bizim her şeyimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Türk ulusunun ve Manavgat halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, sevgi ve barışın her zaman tüm dünyada daim olmasını temenni ederim.

Manavgat Belediye Başkanı
Şükrü SÖZEN