MANAVGAT SOKAKLARINA HAYAT GELDİ

Untitled-1 MANAVGAT SOKAKLARINA HAYAT GELDİ

Manavgat Belediyesi tarafından yeniden düzenlemesi yapılarak kente kazandırılan Mithatpaşa ve Gülveren Caddeleri, “Sokakta Hayat Var Festivali” ile açıldı.

7K4A8325

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen çağdaş bir kent oluşturmak amacıyla büyük yatırım ve hizmetlerini hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Sözen, son olarak yeniden düzenlemesi yapılarak kente kazandırılan Mithatpaşa ve Gülveren Caddeleri’nin açılışını, “Sokakta Hayat Var Festivali” ile birlikte yaptı. Perşembe Pazarı bölgesinde düzenlenen caddelerin açılışı ve festival kortejine Başkan Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve Manavgatlılar katıldı. Manavgatlı kadınların oluşturduğu Toros Kadınları Emek Pazarı’nın hünerli hanımları da festivalde yer aldı.

7K4A8397

7K4A8404

MEDENİYET SOKAKTA BAŞLAR

Geçtiğimiz yıl Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’nde düzenlenen festivalin bu yıl, Mithatpaşa ve Gülveren Caddeleri’nde yapılması, bölge esnafını mutlu etti. Cadde esnafı festival ve caddelerin açılışı nedeniyle yüzde 50’ye varan indirimli satışlar başlattı. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra caddelerin açılışı gerçekleştirildi. Gülveren Caddesine gerilen açılış kurdelesi, Manavgat Belediye Başkanı, protokol ve Manavgat halkının yoğun katılımıyla birlikte kesildi. Açılış öncesinde konuşan Başkan Şükrü Sözen, “Güzel şeyler her zaman sokakta oluşuyor. Medeniyet sokakta başlıyor” sözleri ile konuşmasına başladı. Türkiye’nin 50 ilinden daha büyük olan Manavgat’ta iyi ve güzel şeyler yapmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Sözen, bu hizmetleri yaparken verdikleri destekleri nedeniyle Manavgat halkına teşekkür etti.

7K4A8468

7K4A8447

TURİST GÜZEL KENTE GELİR

Başkan Sözen, kent içine turist gelmesi ve esnafın daha çok iş yapabilmesi amacıyla cadde güzelleştirme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Sözen, “Güzel şeyler her zaman sokakta oluşuyor. Medeniyet Sokakta başlıyor. Bizler de Manavgat’ta insanların daha güzel yaşaması için projelerimizi kurguladık. Manavgat’ımızda büyük bir turizm potansiyelimiz var. Neden kent içine turist gelmiyor diye serzenişlerimiz var. Kenti turistlerin gelebileceği şekle getirirseniz turizm gelişir. İnsanlar güzel sokaklarda yürüyebilirse alışveriş yapar. Hisar Caddesi, FevziPaşa veAtatürk Caddeleri gibi Mithatpaşa ve Gülveren Caddelerimizi de bu yüzden yeniden düzenledik” dedi.

7K4A8505

7K4A8658

BAŞKAN SÖZEN’DEN CEZAEVİ SİTEMİ

Başkan Sözen, belediyecilik hizmetlerinde esnafa her zaman önem verdiklerini vurgularken Manavgat’a yapılması gündemde olan cezaevi ile ilgili olarak da sitem etti. Başkan Sözen şunları söyledi. “Bir kenti, bir ülkeyi ayakta tutan öncelikle esnaftır. Esnaf ayakta olmalı,esnaf sağlıklı olmalı, esnaf para kazanmalı ki, kentin dinamikleri harekete geçsin. Bizim de amacımız esnafımızın işine artış getirmek. Bu caddelerin siz de takdir edersiniz ki, eski haliyle şimdiki hali çok farklı. Türkiye’nin 50 ilinin önünde bir ilçeden bahsediyoruz. Bir taraftan kentin modernize edilmesi anlamında çok çağdaş projeleri hayata geçiriyoruz. Bir yandan da bakıyorsunuz ki, çağdaş bir kentte olması gereken 500 dönümlük üniversite alanına cezaevi yapmak gibi bir zihniyet var. Bunların değerlendirmesini yapmak siz değerli Manavgat halkına düşüyor. Sizler güzel şeylere layıksınız. Bu iki caddede 30 bin metrekare düzenleme yaptık. Asfaltıyla, peyzajıyla, traverten döşemeleri, kaldırımlarıyla, oturma mekanları, havuzlarıyla çok güzel caddeler oldu. Sizlerin yanımızda olduğunu hissettiğimiz sürece Manavgat’taki bu güzellikler devam edecektir” dedi.

7K4A8601

7K4A8605

RENKLİ KORTEJ ve SUZAN KARDEŞ KONSERİ

Açılış sonrasında festival korteji start aldı. Manavgat bölgesinde yer alan otellerin animasyon ekiplerinin katıldığı festival korteji oldukça renkli geçti. Çizgi film karakterleri, Kenya akrobasi grubu, gümüş adam, dansçı kızlar ve bando eşliğinde caddelerde yürüyüş yapıldı. Dans grupları ara ara durarak akşam boyunca gösterilerini sergiledi. Perşembe Pazarı’nda ise çocuklar eğlenceli etkinliklerle keyifli zaman geçirdi. Festival akşamında ise Türkiye’nin en güzel sesli sanatçılarından Suzan Kardeş, muhteşem bir konser verdi. Popüler parçalarını dansçıları eşliğinde seslendiren Suzan Kardeş, Manavgat’ın çok güzel bir kent haline geldiğini belirterek, bu hizmetleri hayata geçiren Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Ünlü sanatçı Suzan Kardeş’e teşekkür plaket ve çiçeğini Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek takdim etti.

7K4A8785

7K4A8740