MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİ

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Manavgat Belediyesi, hayvanların korunmasına katkı sağlamak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliği düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı altındaki sergi alanındaki etkinlikte Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Manavgat Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dudu Gençol, Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi veteriner hekimleri, çalışanları, Manavgat Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki öğrenciler, belediye hayvan barınağına yiyecek katkısı yapan otellerin müdür ve departman şefleri, kentteki okullardan çok sayıda öğrenci katıldı. Buluşmada Ukrayna TV kanalının 12’incisini düzenlediği ve Manavgat Belediyesi’nin de sponsorluğunu üslendiği TVSTAR Festivali’ne katılan değişik ülkelerden çocuklar da yer aldı.

7K4A8873

. Hayvan severlerin köpekleri ile katıldığı 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Yürüyüşünde Manavgat Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi’ndeki köpekler de yer aldı. Etkinlikte Manavgat Belediyesi Bakım ve Barındırma Merkezi’ne yiyecek katkısı sağlayan departman şeflerine teşekkür sertifikaları Başkan Yardımcısı Aydın Öz tarafından verildi. Çocuklar ise köpekleri severek hayvan sevgisini biraz daha hayatlarına katmış oldu. Etkinlik sonunda Manavgat Belediyesi tarafından mama kapları vatandaşlara hediye olarak dağıtıldı. Etkinlikte Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in kızı İrem Sözen ve Gölge isimli Kurt Köpeği büyük ilgi çekti. Başkan Sözen, ’’Doğayı, havayı beraber müşterek kullandığımız canlıların ve hayvanların olduğunu unutmamak adına küçük bir şeyler yapabilmek için buradayız. Şuna da inanıyorum ki insanlar hayvanları ve doğayı sevmediği takdirde insanları da sevemez. Çocuklarımız doğa ve hayvan sevgisi ile yaşamayı başarabilirlerse insanlara yaklaşımı da güçlü ve hassas olur. Biz de bu düşünceden yola çıkarak 2013 yılında Hayvan Barınağımızı açtık. Şimdi oldukça modern ortamlarda hayvanlarımıza sağlık ve bakım hizmeti veriyoruz” dedi.

7K4A8910

7K4A8919