MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN “2. GENÇLERİN GÖZÜNDEN MANAVG

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN “2. GENÇLERİN GÖZÜNDEN MANAVGAT” YARIŞMASI

GENÇLER RESİM, ŞİİR ve SOSYAL PROJELERİYLE YARIŞACAK

Manavgat Belediyesi, kentteki resmi ve özel liseler ile üniversite öğrencileri arasında “Gençlerin Gözünden Manavgat” şiir, resim ve sosyal proje yarışmasının ikincisini düzenliyor. Bu yıl gençler “Manavgat Farklı Güzel” Temasıyla yarışmaya katılacak.

Manavgat Belediyesi’nin ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği “Gençlerin Gözünden Manavgat” yarışması, 2’inci kez gençlerle buluşacak. Manavgat Belediyesinin geleneksel hale getirmeyi hedeflediği ödüllü yarışma bu yıl da 3 kategoride “Manavgat Farklı Güzel” temasıyla pek çok sanatsever ve sosyal sorumluluk sahibi genci bir araya getirmeyi hedefliyor. Kentteki resmi ve özel liseler ile Manavgat Meslek Yüksekokulu öğrencileri arasında resim, şiir ve sosyal proje dallarında açılan yarışmanın şartnamesi belli oldu. Yarışmaya katılmak isteyen gençler, ilgili şartnameye Manavgat Belediyesi’nin resmi web sayfasından ulaşabilecek.

SON KATILIM 16 MAYIS

Yarışmaya katılmak isteyen lise ve üniversite öğrencilerinin eserlerini, son katılım tarihi olan 16 Mayıs 2016 Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ulaştırmaları gerektiği tüm okullara duyuruldu. Manavgat Belediyesi organizasyonu ile belirlenecek olan jüri üyeleri 20 Mayıs 2016 tarihinde toplanarak eserleri değerlendirmeye tabi tutacak. 23 Mayıs 2016 pazartesi günü ise sonuçlar açıklanacak. 25 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan ödül töreninde ise 1’inci, 2’inci ve 3’üncü olan öğrencilere bisiklet, tablet ve fotoğraf makinesi, ödül olarak sunulacak.

SÖZEN; “GENÇLERİMİZE İFADE İMKANI VERİYORUZ”

Yarışmayla ilgili olarak Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen şu açıklamayı yaptı “Belediye olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi her zaman önem verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Her şehir, sosyal yaşamı, tarihi ve folklorik değerleri ile zenginleşir. Bu zenginliğin ölümsüzleştirilmesi için yazılı ve görsel kaynaklar büyük önem taşır. Gelecek nesillere aktarabildiğimiz her şey kültürümüzü gelecek kuşaklar için kaydeder. Gençlerin bir çok alanda bastırılmaya çalıştığı hayallerinin önüne geçildiği ‘sen daha küçüksün’ denilip hep ötekileştirildiği ve ötelendiği öğretilerimizden sıyrılarak gençlere şiir, resim ve hayata geçirmek istedikleri sosyal projeler üzerinden Manavgat Belediyesi olarak kendilerini ifade imkanı veriyoruz. Gençlerimizden Manavgat’ın değerlerini yansıtmalarını bekliyoruz. Bu yıl ‘Manavgat Farklı Güzel’ temasıyla 2. Kez gençlerimizle buluşturacak olan yarışmamıza tüm gençlerimizin katılmasını arzu ediyoruz” dedi.