Belediye Aşevinde İlk İftar Heyecanı

Manavgat Belediyesi`nin Örnek Mahallesi Irmak Kıyısı Eski Balıkhane Mevkii`nde kurduğu Aşevi`nde ilk iftar heyecanı yaşandı. Vatandaşlar, Ramazan ayının ilk iftarını Eski Orkinos Balıkevi önündeki havuzbaşı etrafına yayılan masalarda nezih bir ortamda belediye meclis üyeleriyle birlikte yaptı.

Manavgat Belediyesi`nin Eski Balıkhane Mevkii`nde kurduğu aşevinde vatandaşlar dün ilk iftarlarını yaptı. Manavgat Belediye Başkan vekili İbrahim Halimoğlu, Manavgat Müftüsü Halil Taş ve Belediye meclis üyeleri Ramazan ayının ilk iftar gününde Manavgat halkı ile birlikte oruç açtı. Bu yıl ilk defa eski Balık hane yanında açılan aşevinde ilk iftar günü vatandaşlara pirinç pilavı, mercimek çorbası, etli kuru fasulye ve Kemal Paşa tatlısı ikram edildi.

Kuyruğa girdiler
Manavgat Belediye Başkan Vekili Halimoğlu, Müftü Halil Taş ve belediye meclis üyeleri vatandaşların yanlarına giderek ramazanlarını kutladılar. Halimoğlu, meclis üyeleri ve Müftü Halil Taş, iftar kuyruğuna birlikte girdi. Sıraları geldiğinde yemeklerini alıp masalarına geçen meclis üyeleri, ilk oruçlarını açtıktan sonra Müftü Taş`ın yemek ve iftar duası ile ellerini açarak bolluk, bereket, kardeşlik, birlik dileklerinde bulundu.

Hem nezih hem serin
Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, "Bu yıl, bir elin verdiğini diğer elin görmemesi mantığı ile hareket ettik. Bu yüzden gözden biraz da olsa uzak olan ırmak kıyısındaki alanı tercih ettik. Kavurucu sıcakların yaşandığı şu günlerde vatandaşlarımızın serin bir ortamda iftarlarını yapmalarına olanak sağlamak içinde bu bölgeye aş evi kurmayı uygun bulduk. Burada vatandaşlarımız ırmaktan gelen esinti eşliğinde iftarlarını yapabilecekler. Tüm vatandaşlarımızı her akşam iftar yemeklerimize davet ediyorum" dedi.