SN.ŞÜKRÜ SÖZEN'İN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

SN.ŞÜKRÜ SÖZEN'İN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Gücünü kamuoyundan alan, halkımızın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen Özgür Basın, aynı zamanda demokrasinin en temel araçlarından biridir.

Basının bu önemli işlevini yerine getirebilmesi, özgür çalışma ortamı sağlanmasının yanı sıra, meslek etiğinin her şeyin üstünde tutulması ve doğru, ilkeli, nesnel, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesiyle doğru orantılıdır. Ulusal kurtuluş savaşımızda da önemli görevler üstlenen basın, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte yapılan atılımlarla daha da önemli bir konuma gelmiş, ülkemizin gelişme ve demokratikleşme sürecine önemli katkılar yapmıştır. Nitekim Atatürk de, “Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir fikir kalesi, düşünce kalesi… Basın çalışanlarından bunu istemek, Cumhuriyet’in hakkıdır. Bugün, milletin samimî olarak birlik ve dayanışma içinde bulunması zarurîdir. Bu gerçeği milletin kulağına, milletin vicdanına gereği gibi eriştirmede basının vazifesi çok ve çok mühimdir” diyerek basın çalışanlarının Cumhuriyet’in korunması konusundaki önemini o yıllarda üstüne basa basa vurgulamıştır. Bugün de hiçbir şey değişmemiştir.

7K4A2294

Bugün basınımızın gelişimini sürdürebilmesi, evrensel ölçütlerde çalışabilmesi ve kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi, basın çalışanlarının çalışma şartları ile yakından ilgilidir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözülmesinde hayati önem taşıyan ve çok önemli bir kamu hizmeti yapan basın mensuplarımızın, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve çağın gereklerine uygun bilgi birikimi ve teknolojik imkana kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.

Bugüne kadar özellikle Antalya ve Manavgat’taki basınımızın çeşitli imkansızlıklara rağmen, başarıyla ayakta durabilme gücünü göstererek büyük bir özveriyle yerine getirdikleri kamu hizmeti küçümsenemez.

7K4A0075

Türkiye’mizin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullarda gazetelerini bastırmakta oldukça büyük zorluklar yaşayan yerel basınımızın desteklenmesi gerektiğine de inanıyoruz.

Geçmişteki ve gelecekteki tüm çalışmalarımızda başarılarımıza, sevincimize, üzüntümüze ortak olan, belediyecilik hizmetlerimiz sırasında da gerektiğinde olumlu ya da olumsuz eleştirileriyle bizlere yol gösteren gerçekten kamuoyunu doğru bilgilendirdiğine inandığımız, basınımızla bundan sonra da omuz omuza, kardeşçe, hepimizin kamu görevi yaptığı bilinç ve anlayışı ile çalışmak en büyük isteğimizdir.

Halkımızın doğru bilgilendirilmesi, haber alma hakkının kullanılması ve kamu hizmetlerinin duyurulmasında gösterdikleri duyarlılık nedeniyle ilçemizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarımızdaki görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çok zor şartlarda haber peşinde koşan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı