Belediyeden Engelliler Yararına Büyük Organizasyon

Manavgat Belediyesi, "Usta Eller Engellilerle Buluşuyor" etkinliği ile hem engelli vatandaşlarımıza destek oldu, hem kentte büyük bir eğlenceli şov organizasyonuna imza attı hem de kuaförlük sektörünün gelişimine katkıda bulundu.

Manavgat Belediyesi, düzenlediği "Usta Eller Engellilerle Buluşuyor" etkinliği ile eğlenceli bir şov programı ile kentte yaşayan engelli vatandaşlarımıza destek oldu. Manavgat Stadyumu`nda yapılan etkinliğe Türkiye`nin dört bir yanından gelen kuaför, saç ve makyaj ustaları şov ekipleri ile katıldı. En çok ilgiyi ise Manavgat köprüsü ve Manavgat Şelalesi konulu saç tasarımları ilgi çekti. Gecede Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu ve İş Okulu öğrencileri ise kuaförlere mankenlik yaptı. Engelli öğrencilere, birbirinden güzel saç tasarımı ve topuzlar yapıldı. Manavgat Belediyesi ve İzmir Kuaför`ün sponsorluğundaki büyük organizasyonda engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalyeleri ve otobüslere bedava biniş kartları ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından verildi.

Sözen`den Engellilere Özel Plaj Sözü Başkan Sözen yaptığı konuşmada, şunları söyledi."Bugün çok özel bir amaç için buradayız. Çok önemsediğim, anlamlı bulduğum sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesi adına hepimiz buradayız. Buna katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir konuya hepimiz duyarlı olmalıyız. Hepimizin engelli dostlarımızı asla günlük hayatlarında unutmamaları gerektiğini, onların içinde bulunduğu koşulları her zaman anımsamaları gerektiğine inanıyorum. Gözümüzü kapatıp empati yapmamız gerektiğine inanıyorum. Ne kadar çok koşmak isteyip de başaramadığımızın hayalini kurmamız gerekiyor. Gözlerimizi kapatıp kendimizi görme engelli olup, kokusunu hissettiğimiz annemizi göremememizin ne demek olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Biz de Manavgat Belediyesi olarak engelli dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kaldırımlarımızı yollarımızı onlara göre düzenliyoruz. Engelli dostlarımızın kurmuş olduğu spor takımlarına destek oluyoruz. Irmak kıyısı projemizde onları unutmadık. Manavgat`ta deniz kenarında tahsis arazisi almaya çalışıyoruz. Uzun zamandır çabalıyoruz. Bitirme noktasındayız. Bu tahsis gerçekleştiğinde engelli vatandaşlarımıza özel bir plaj yapma projemiz var. Türkiye`de yüzde 12 engellimiz var. Bu da Türkiye nüfusunun 8.5 milyonudur. Manavgat`ta ise 1600 engelli var. Bunların 518`i zihinsel, 849`u bedensel engelli, 26`sı otistik, 6`sı da görme engelli. Bu engelli vatandaşlarımızdan sadece 540`ı eğitim alabiliyor. Bu da rakamın 3`te birine denk geliyor. Gönül daha fazlasının eğitim imkanlarından yararlanmasını istiyor. Bu sektörde çalışanlara da teşekkür ediyorum. Kutsal bir görev yapıyorlar. Kuaförlük mesleğine de değinmeden geçemeyeceğim. Manavgat`ta 500 kuaförümüz görev yapıyor. Bu sektör çok önemli bir yere geldi. Bu organizasyonla sektörün gelişimine katkı bulunuyoruz. Böyle bir sosyal sorumluluk projesine katkı koydukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bir kere daha empati yaparak engelli vatandaşlarımızın da yaşam heyecanı taşıdığını unutmayalım diyorum" dedi.

Başkan Sözen, konuşmasını yaparken işitme engelli vatandaşlara özel tercüme yapıldı. Sözen konuşmasının sonunda 40 engelli vatandaşa otobüslere bedava biniş kartlarını hediye etti. Gecede sahne alan Sanatçı Küçük İbo ise Hakkari`nin Dağlıca Bölgesi`nde 8 askerimizin şehit olması nedeniyle sahne performansını kısa keseceğini dile getirdi. Sanatçı Küçük İbo, sadece 2 parça seslendirerek sahneden indi.