Manavgat Belediyesi`nden Muhteşem Sünnet Şöleni

Manavgat Belediyesi`nin 90 çocuk için düzenlediği sünnet şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Belediyenin katkısıyla yaklaşık 15 gün önce sünnet olup iyileşen çocuklar, bütün gün aileleriyle birlikte gönüllerince eğlenerek unutamayacakları anlar yaşadı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, çocukları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak bir an bile yanlarından ayrılmadı. Sünnet şöleni sabah saatlerinde çocukların giysilerini giyerek belediyeye gelmesiyle başladı. Çocuklar ve aileleri Başkan Şükrü Sözen`in tahsis ettirdiği iki büyük botla ırmak turuna çıktı. Bot gezisine Başkan Şükrü Sözen ve eşi Hatice Sözen de katıldı. Bot gezisinde çocuklar ikramlardan içti, dans etti. Başkan Sözen de çocuklarla birlikte neşeli anlar geçirdi.

Eğlenceli Şehir Turu Bot gezisinin ardından çocuklar 3 adet kortej otobüsü ile şehir turu yapacakları Perşembe Pazarı`na geçti. Perşembe Pazarı`ndan davul zurna ile hareket eden çocuklar bütün kenti ellerindeki bayrakları sallayarak gezdi. Sünnet çocuklarıyla yapılan kent turuna Başkan Sözen`in yanı sıra CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk de katıldı. Kortej otobüslerini gören vatandaşlar, Başkan Sözen ve sünnet çocuklarına el sallayarak sevinçlerini paylaştı. Muhteşem sünnet şölenindeki kent turu, şehir stadyumunda son buldu. Stadyuma gelen çocuklar ve aileleri, burada hazırlanan standlardan döner ekmek yedi. Stadyumun her yanına dağılan sünnet çocukları rengarenk görüntüler oluşturdu.

90 Çocuğa Altın ve Lunapark Jetonu Çocukların sünnet düğünü gecesi ise ayrı bir güzellikteydi. Stadyum alanına kurulan 2 adet sahneden birisinde sihirbaz ve Çin Akrobasi Grubu, unutulmaz bir gösteri sundu. Çocuklar sahnedeki sihirbazla birlikte neşeli ve şaşırtıcı oyunlar oynarken, Çinli lastik kızın gösterileri nefes kesti. Gösteriler sonunda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sahneye isimleriyle tek tek çağırılan 90 çocuğa birer altın taktıktan sonra hediye olarak da lunaparkta kullanmaları için jeton hediye etti. Başkan Sözen, 90 çocuğa takı takmakta zorlanınca, eşi Hatice Sözen, Başkan Yardımcıları Hasan Şekerlisoy, Hasan Şimşek ile Belediye Meclis Üyesi Erşan Özden de yardımcı oldu.

Her Şey Çocuklarımız İçin Gecede konuşan Başkan Sözen,"Çocuklarımızın bu güzel ve anlamlı gününde burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Geleceğimiz olan çocuklarımız bu etkinliklerden çok daha fazlasını hak ediyorlar. Atatürk Türkiye`sinin ve devrimlerinin koruyucusu olacak çocuklarımız için ne yapsak azdır. Hepsini ve ailelerini tebrik ediyorum. Bu mutlu güne ortak olan halkımıza da hoş geldiniz diyorum. Biz de Manavgat`ı çocuklarımızın daha rahat yaşayabilmeleri için geleceğe hazırlıyoruz. Her şey çocuklarımız için" dedi. Takı töreninden sonra atılan havai fişeklerle eğlence doruğa çıktı. Çocuklar ve Başkan Sözen havai fişek gösterisini izlerken renkli görüntüler ortaya çıktı.

"Bir An Önce İyileş Berkant" Gecenin ilerleyen saatlerinde 70`li yıllarda pop müziğe damgasını vurmuş olan ünlü ve sevilen sanatçılar Nil Burak, Semiha Yankı, Selçuk Ural ve İskender Doğan, Nostalji Grubu adı altında sahne aldı. Özlem Savaş`ın sunuculuğunu yaptığı gecede sahneye çıkan sanatçılar, rahatsız olduğu için yoğun bakım altında tedavi gören ünlü sanatçı Berkant`ın bir an önce iyileşmesi için Manavgat halkından dua edilmesini istedi. Sanatçılar sahnede ilk olarak Berkant`ın sevilen ve en bilinen şarkısı olan Samanyolu`nu Manavgat halkı ile birlikte söyledi. Berkant`ın rahatsız olduğu için geceye katılamaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Ardından birer birer sahneye çıkarak en sevilen şarkılarını söyleyen eski sanatçılar, Manavgat halkını coştururken,"Bizleri unutmayın" mesajını da verdi.