Manavgat`ta Coşkulu 30 Ağustos Kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı Manavgat`ta,Belediyenin düzenlediği alternatif kutlama etkinlikleriyle binlerce Manavgatlının katılımıyla,coşkulu bir şekilde kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Manavgat?ta, belediyenin düzenlediği alternatif kutlama etkinlikleriyle binlerce Manavgatlının katılımıyla, coşkulu bir şekilde kutlandı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen?in konuşması ile başlayan etkinliklerde halk oyunları gösterileri sonrasında binlerce Manavgatlı ellerinde meşalelerle Antalya Caddesi`nde yürüdü.Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu`nun eşliğinde yapılan meşaleli yürüyüşte marşlar söylenirken, vatandaşların attığı "Cumhuriyet ve Atatürk" sloganları caddeyi inletti.

Başkan Sözen`den Anlamlı Konuşma Manavgat Belediyesi`nin 30 Ağustos kutlama etkinlikleri saat 21.00`de Kordon Caddesi Amfitiyatro`da Başkan Şükrü Sözen`in anlamlı konuşmasıyla başladı.Konuşmasına 30 Ağustos?un önemini anlatarak başlayan Başkan Sözen, gençlere ve Manavgat halkına Cumhuriyet`e ve Atatürk`e sahip çıkmaları mesajını verdi. Sözen,"Güzel Manavgat`ımın akıllı, ilerici gençleri.Gelecek sizin, Yarınlar sizin.Yarın hangi mesleği icra ederseniz edin,hangi mevkide olursanız olun, ülkemizin güçlü olması için Atatürk Cumhuriyet`inin lider ülke olması için var gücünüzle çalışın. Birbirinize hoşgörülü olun, birbirinizi sevin, sayın, Ananelerinize, geleneklerinize, göreneklerinize sımsıkı kenetlenin. Biliniz ki sevgi, saygı, hoşgörü ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorun yoktur.

Birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik her türlü saldırı ve tehdide karşı Atatürk`ümüzün izinde ve düşüncesinde Atatürk`ümüzün gösterdiği hedefte olun. Asırlardan beri taşıdığımız değerlerimizi, Cumhuriyetimizle bütünleştirin. Sizler bu ülkenin geleceği ve umudusunuz, emanet edilen bu Cumhuriyeti namusunuz bilin. Kim ki, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal düşmanlığı yapıyorsa, onu tarihin karanlığa gömün.Çağdaş, Atatürkçü Sevgili Manavgat halkım. Bizler Manavgat halkı olarak bugün burada toplanarak Cumhuriyetimize sahip çıktığımızı bir kez daha hep birlikte bu kutlu günde ispatlayacağız. Ellerimizde meşalelerle tekyürek, elele yürüyeceğiz. Manavgat`ta Atatürk`ün ışığının hiçbir zaman sönmeyeceğini, söndürmeyeceğimizi ispatlayacağız. Burada olduğunuz için, Cumhuriyetimize sahip çıktığınız ve bundan sonra da sahip çıkacağınız için herkese sonsuz teşekkürler" dedi.

Halk Oyunları ve Meşaleli Yürüyüş Konuşma sonrasında Ankara`dan gelen Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi (AGEM) ve Kıbrıs`tan gelen Sinerji Kültür Sanat Derneği halk oyunları ekipleri ve modern dans grupları sahne aldı. Ekipler, Kıbrıs Türk Halk oyunları, Trabzon, Artvin yöreleriyle, Roman oyunlarının en güzel örneklerinden sunarak izleyenleri coşturdu. Ardından vatandaşlar belediye ekiplerinin dağıttığı meşaleler ve Türk Bayrakları ile fener alayı oluşturarak Antalya Caddesi`ne çıktı.

Genç, yaşlı ve çocuklardan oluşan binlerce kişi, Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu`nun çaldığı marşlara eşlik ederek yürüdü. Binlerce kişinin ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile amfi tiyatroda başlattığı yürüyüşe yoldan geçen araçlar da kornalarıyla eşlik ederek töreni şölene dönüştürdü. Yaklaşık iki kilometrelik kent merkezi yürüyüşünden sonra yine başladığı noktada son bulan etkinlikler Cumhuriyet`e ve Manavgat`a yakışır nitelikte oldu. Başkan Sözen, gençlere ve katılan vatandaşlara Cumhuriyet ve Atatürk`e sahip çıktıkları için bir kere daha teşekkür ederek, kalabalığı dağıttı.