Kentimiz Yeni Çöp Kutuları İle Donanıyor

Manavgat Belediyesi mahallerde eksikliği büyük ölçüde hissedilen çöp kutusu sorununu çözüme kavuşturuyor.

Sigara yasağının başlamasıyla cadde ve sokaklarda bireysel kirliliğin arttığını belirten Manavgat Belediye Başkanı Vekili İbrahim Halimoğlu, " Belediye olarak kendi çabalarımızla birçok cadde ve sokaklara, parklara, okullarımıza, cami çevrelerine ve halkımızın yoğun olarak kullandığı bölgelere bu çöp kovalarından yerleştiriyoruz. Çalışmalarımız halen devam ediyor. mimar Sinan, Sorgun, Yayla Mahalleri ile Barboros, Abdi İpekçi ve İnönü Caddelerinde yaklaşık 250 adet çöp kovası yerleştirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar bahsettiğimiz bölgelere 125 adet çöp kovalarını yerleştirmiş bulunmaktayız. Çöp Kovalarını yerleştirme çalışmalarımız yılbaşına kadar devam edecek.Bu arada kullanımdan dolayı tahribata uğrayan çöp kovalarının da bakım ve onarımı yapılmaktadır" dedi. Başkan Vekili Halimoğlu ayrıca, "Tabi ki kentimizin küçük çöp sorunu, bizim bu hizmeti sağlamamızla bitmiyor. Önemli olan bu çöp kovalarını kullanmaktır. Ben değerli halkımızın bu konuda duyarlı davranacağına inanıyorum. Ayrıca halkımıza şunu da belirtmekte yarar görüyorum. Daha önceleri cumartesi günleri çöp toplama işi yapılmıyordu yaklaşık bir aydır artık cumartesi günleride çöpleri toplama çalışmalarımız devam etmektedir. Yalnız halkımızdan bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz çöp bırakma saatlerine uymalarına halkımızdan rica ediyoruz" dedi. Halimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;Dışarıda rastladığımız esnaf ve vatandaşlarımız bu hizmetimizden dolayı bize memnuniyetlerini dile getiriyor. Ayrıca Kurban Bayramında yaptığımız temizlik çalışmalarından dolayı halkımızdan gerek elektronik posta gerekse telefonlarla çok olumlu tepkiler aldık. Buda bize verilen en büyük ödüldür. Bizde ayrıca vatandaşlarımıza Kurban Bayramında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Vatandaşımızın memnuniyeti bizim memnuniyetimizdir. Başkan Vekili Halimoğlu ayrıca yaptıkları çalışmalarla doğa harikası olan ilçemizin çehresini değiştirmeye devam edeceklerini söyledi.