MANAVGAT’TA COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI

MANAVGAT’TA COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Manavgat’ta coşkulu bir şekilde kutlandı. Manavgat halkı, Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılında el ele ve tek yürek olarak kutlamalara katıldı. Manavgat Belediyesi`nin organize ettiği fener alaylı kortej yürüyüşüne binlerce Manavgatlı katılarak, caddelerde Atatürk ve Cumhuriyet`e sahip çıktılarını bir kere daha kanıtlarken, sevilen sanatçı Aydilge, şarkılarıyla gençleri coşturdu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de, etkinliklere eşi Hatice Sözen ve kızı İrem Sözen ile birlikte katılarak 100. Yıl coşkusunu halkla paylaştı.

MNVG1883

Akşam saat 21.00`den itibaren ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan binlerce Manavgatlı, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’e bağlılıklarını bir kez daha gösterdi. Manavgat Belediyesi, yürüyüş için gelen genç, yaşlı herkese bayrak ve meşale dağıttı. 19 Mayıs fener alayı yürüyüşüne Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in yanı sivil toplum örgütü temsilcileri, parti başkanları, oda ve dernek başkanları ile muhtarlar da katıldı. Cumhuriyet Meydanı`ndan başlayan fener alayı yürüyüşü, İbrahim Sözen Caddesi, Antalya Caddesi, Yapay Şelale ve Şehit Halil İbrahim Mudul Kavşağı ve Atatürk Kültür Merkezi boyunca devam etti. Cadde boyunca ellerinde fenerlerle Atatürk ve Cumhuriyet sloganları atarak yürüyenlere, binalardan ve arabalarda seyir eden vatandaşlardan da destek geldi.

MNVG1857

Coşkulu marşlar eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi’ne ulaşan Manavgat halkı burada yine marşlarla karşılandı. Gecede Manavgat Belediyesi’nce Cumhuriyet, Atatürk ve 19 Mayıs’ın konu edildiği 10 dakikalık film gösterimi yapıldı. Havai fişek gösterisi ile devam eden etkinliklerden sonra dizi filmleriyle adını tüm Türkiye’ye duyura Aydilge sahne aldı. Kırmızı tüllerle bezenmiş kıyafeti ile sahneye çıkan Aydilge, sevimliliği ve hareketliliği ile gençleri kendine hayran bıraktı. İzmir Marşı, 10. Yıl Marşı gibi sevilen marşları coşkuyla seslendiren Aydilge, bir ara halkın içine girerek hayranlarıyla buluştu.

DSC_0966

Aydilge’nin okuduğu Atatürk şiiri ise yoğun alkış aldı. Sevilen sanatçı, “Aşka Gel”, “Yangın Var”, “Yıldızların Altında”, “Sevdan Olmasa”, “Yeni Başlayanlar İçin Aşk”, “Kiraz Mevsimi”, “Kiralık Aşk”, “Senden Daha Güzel”, “Cesaretin Var mı Aşka” gibi şarkılara gençler eşlik etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de konseri eşi ve kızıyla birlikte izledi. Sözen, tüm Türk halkının 19 Mayıs`ını kutlayarak “Bugün Ulu Önder Atatürk`ün milli mücadeleyi başlattığı, ülkemizin var olma mücadelesini verişinin 100. Yıldönümü. Manavgat halkımızla bu meydanlarda bu meşalelerin ve bayrakların altında o günkü mücadelenin ruhunu yaşattığımız için son derece mutlu ve umutluyuz. Atatürk`ümüzün ve ülkemizin değerlerini hiçbir zaman unutmayacağız unutturmayacağız. Burada oldukları için tüm Manavgat halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mutlu bayramımız hepimize kutlu olsun`` dedi.

MNVG1907

MNVG1874