MANAVGAT, KÜLTÜR ve SANATIN BAŞKENTİ OLUYOR

BA+ŞKAN

MANAVGAT, KÜLTÜR ve SANATIN BAŞKENTİ OLUYOR

Tarih, doğa ve turizm potansiyeli ile dünyanın gözde turizm kentlerinden birisi olma unvanını elinde bulunduran Manavgat, Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in büyük yatırımlarıyla kültür ve sanatın da başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

KÜLTÜR ve SANAT ETKİNLİKLERİ ARTTI

Tarih, turizm ve doğa cenneti olma vasıflarıyla ön plana çıkan Manavgat, Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in son 7 yılda yaptığı büyük yatırımlarla bölgede kültür ve sanatın da başkenti oldu. Manavgat’ta kente kazandırılan Atatürk Kültür Merkezi ve İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nin tiyatro ve konferans salonları, her gün başka bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Kültür ve sanata büyük önem veren Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in talimatı ve Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde, kentte tiyatrolar, konserler, seminerler, sergiler organize edilerek, halkın kültür ve sanat anlamında gelişimine katkıda bulunuluyor.

SANATÇILARDAN BAŞKAN SÖZEN’E TEŞEKKÜR

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki her etkinlik Manavgat halkının yoğun katılımı ile gerçekleşiyor. Manavgatlı sanatseverler ile yerli ve yabancı konuklar, belediyenin organize ettiği kültür ve sanat etkinliklerini izlemek için adeta AKM’ye akın ediyor. Atatürk Kültür Merkezi’nin kente kazandırılmasıyla birlikte Manavgat’a gelen sanatçılar ise, böylesine güzel ve son teknoloji ile donatılmış sahnelerde gösteriler ve sunumlar yapmanın hazzını yaşarken, kendilerini Manavgat halkı ile buluşturan Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür ediyor.

BODRUM ODA ORKESTRASINDAN MUHTEŞEM KONSER

Atatürk Kültür Merkezi, son olarak Türkiye’nin en ünlü orkestralarından birisi olan Bodrum Oda Orkestrası’nı ağırlayarak Manavgatlı sanatseverlerle buluşturdu. Orkestranın “Yeni Yıl Konseri” ni izlemeye oda başkanları, meclis üyeleri ve Manavgat halkı geldi. Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde gerçekleştirilen konseri, Şef Nesrin Bayramoğulları yönetti. Gecede 45 kişilik kadrosuyla 2 saat boyunca muhteşem bir konser veren orkestra, klasik müzikten Frank Sinatra ve Tom Jones’a kadar özellikle belleklerle yer almış melodileri seslendirdi. Solist Altuğ Dilmaç’ın Sevil Berberi Operası, Damdaki Kemancı Müzikali, Lüküs Hayat, Carmen gibi ünlü müzikal ve eserlerden seçtiği akıllarda kalan şarkıları seslendirmesi ise ayakta alkışlandı. Gecede Bodrum Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir, Şef Nesrin Bayramoğulları ve konzertmeister Sema Korkut’a orkestra adına teşekkür çiçek ve plaketlerini Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz takdim etti.

AKM