MANAVGAT KENT MÜZESİ’NE MUHTEŞEM AÇILIŞ

MANAVGAT KENT MÜZESİ’NE MUHTEŞEM AÇILIŞ

Başkan Sözen’in büyük kültür yatırımlarından birisi olan ve kentte ilk defa hayata geçirilen Manavgat Kent Müzesinin açılışı Manavgat halkını heyecanlandırdı. Müzeyi görmeye genç, yaşlı, çocuk akın etti

Geçmişi unutmamak, Manavgat’ın köklü tarihinden gelen değerleri yeni nesle aktarmak amacıyla Rauf Denktaş Köprüsü altında oluşturulan Manavgat Kent Müzesi muhteşem bir törenle açıldı. Açılışa Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İyi Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, müzenin oluşturulmasında emeği geçen öğretim üyeleri ve uzmanlar, belediye meclis üyeleri, oda ve STK başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa katılanlara gözleme, koca tarhana, yayık ayranı ve çiğirdik ikramı da yapıldı. Manavgat’ta ilk defa hayata geçirilen kent müzesinin açılışı Manavgat halkını oldukça heyecanlandırdı.

7K4A5085

KONSER VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İLE BAŞLADI

Açılış, Köktürkler Türk Halk Müziği Topluluğunun konseri ve halk oyunları gösterisi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilk olarak konuşan Manavgat Kent Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik; “Bu Manavgat’ta bir ilk olduğu için öncelikle Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in vizyonunu kutluyorum. Uygar dünyada müzeye okul derler, aslında Başkan Sözen bugün burada bir okul açtı. Burada Manavgat’ın tüm geçmişini objeleyen ve duygulara hitap edecek şekilde tasarlanarak size bir armağan verilmeye çalışıldı. Başkan Sözen bu müzeyi Manavgatlılara çok güzel bir armağan olarak verdi. Müzede ekip olarak çok büyük emek verildi ve rekor bir zamanda yetiştirildi. Ben bu kadar kısa sürede bu kadar başarılı bir örneğin ortaya çıktığına şahit olmadım.

7K4A5249

Herkesin eline sağlık, bundan sonrası size kalıyor” dedi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan yaptığı konuşmada; “Manavgat’ta böyle bir gelişmenin olmasından dolayı çok duyguluyum. Manavgat için çok önemli bir yerdir. Biz ekip olarak çalışmaktan mutluluk ve heyecan duyduk. Başta Başkan Sözen olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Uslu konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ağalar, gidin Toroslar’a bakın. Eğer orada bir çadır görürseniz ve o çadırın dumanı tütüyorsa dünyada hiçbir güç bizi yenemez” sözlerine değindi. Prof. Dr. Feriştah Alanyalı ise konuşmasında; “Manavgat’ın böyle bir müzeye kavuşması çok anlamlı. Bu müzeyi Manavgat’a kazandırdığı için Başkan Sözen’e teşekkür ediyorum. Manavgat’ın Side ile etle tırnak gibi bir ilişkisi olduğu için müzede Side’ye de geniş bir yer verildi. Ben herkesin müzeyi çok beğeneceğini düşüyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

7K4A5274

MANAVGAT’IMIZIN DEĞERLERİNİ ORTAYA ÇIKARDIK”

Kent Müzesinin çok büyük emeklerle hayata geçirildiğini vurgulayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise konuşmasında şunları söyledi. “Öncelikle Manavgat’ımıza anlam katan bir projemizde daha bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Kentin fiziki gelişiminin yanı sıra, kentlilik kültürünün de gelişmesi gerekiyor. Manavgat bu kentlilik süreci emin adımlarla tamamlayan, ülkenin en güzel kentlerinden bir tanesi. El birliği ile her gün neticeye götürdüğümüz projelerle Manavgat’ta kültürel hayat belli bir noktaya geldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘ Bir vatanın sahibi olmanın yolu o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanıma ve sahip olmaktan geçer’ demiştir. Bizler de bu mantıkla Manavgat’ın bu tarz değerlerini ortaya çıkarmak, yeni gelen neslimizi Atatürk değerlerini bilerek yetiştirmek, nasıl bu noktalara geldiğimizi göstermek hayali ile bu müzeyi oluşturduk. Müzeler bir ülkenin, kentin kimliği ve tarihsel arşividir. Bu noktadaki eksiğimizi görerek, kentimize böyle bir müze kazandırdık. Bu müzenin kentin iktisadi hayatına katkı yapacağının da inancındayım. Buranın açılışının toplumsal birlikteliğin temelini oluşturacağının da inancındayım. Bu süreye destek olan öncelikle belediye başkan yardımcımız Sebahat Çevik’e, teknik ekibimize, sayın hocalarımıza, yol arkadaşlarım belediye çalışanlarına alın terlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

7K4A5383

BAŞKAN SÖZEN’DEN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından müze için katkı sağlayan Prof. Dr. Nevzat Çevik, Prof. Dr. Feriştah Alanyalı, Prof. Dr. Behzat Karaca, Prof. Dr. Ali Erdoğan, Öğretim Üyesi Dr. Fatih Uslu, Mimar Devrim Çimen, Fotoğrafçı Tevfik Köymen, Graphx Ajans Necdet Alkandemir ve Mahmuz Öz’e, Başkan Sözen tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Kurdele kesiminin ardından ise Kent Müzesi ziyarete açıldı. Açılışa katılanlar müzeyi ziyaret ederek, kentin hafızasını inceleme fırsatı yakaladı.

7K4A5397

7K4A5419