Atatürk Caddesi esnafından ziyaret

Atatürk Caddesi´nde işyerleri bulunan bir grup esnaf, turizm sezonu başlangıcında caddeyi nasıl canlandırabileceklerini tartışmak ve fikirler sunmak amacıyla Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen´i ziyaret etti. Başkan Sözen´de, belediye olarak turizm sezonuna en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Manavgat´ın işlek caddelerinden birisi olan Atatürk Caddesi´nden bir grup esnaf, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen´i makamında ziyaret ederek, turizm sezonu öncesinde alışveriş yapan turist sayısını nasıl artıracakları yönünde görüş alışverişinde bulundu. Esnafları ağırlayan Başkan Sözen, hem onların turizmi geliştirme yönündeki fikirlerini aldı ve hem de yeni sezondaki projelerinden bahsetti. Yaz sezonunda caddeye daha çok turistin gelmesi halinde 150 kadar esnafın satışlarının artıp ekonomilerinin düzeleceğini dile getiren esnaflar bu konuda Başkan Sözen´den yardım istedi. Bazı esnaflar ise, bölgedeki park sorunundan yakındı.

Suçlu Her şey Dahil Sistemi
Esnafları büyük bir dikkatle dinleyen Başkan Sözen, bölgenin genelinde turist sayısını nasıl artırabiliriz konusunu araştırdıklarını söyledi. Berlin´deki turizm fuarında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay uzun uzun görüşme fırsatını bulduğunu belirten Başkan Sözen, otellerin uyguladığı Her şey Dahil sistemini Bakan ile birlikte masaya yatırdıklarını ancak şu an için ellerinden gelen bir şey olmadığını söyledi. Başkan Sözen, "Turizm sezonunda bölgeye daha çok turist getirmenin yollarını arıyoruz. Önümüzdeki hafta acenta yetkilileri ile toplantılar yapacağız. Gelen turist sayısının kesinlikle daha çok olması gerektiği kanaatindeyim. Ama asıl kilit nokta Her şey Dahil sisteminde. Almanya´da Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile sohbet ettik. Otellerde ne kadar çok turist olursa olsun turist otelden ayrılmıyor. Sayın Bakanımız da bu konuda rahatsız. Ama yapılacak bir şey yok" dedi.

Festival canlılık getirecek
Mayıs ayında tüm kente canlılık getirecek bir festivalin organizasyonunu yaptıklarını anlatan Başkan Sözen, kültürel ve sanatsal etkinliklerle turisti bu yolla çekebileceklerini söyledi. Başkan Sözen, asıl önemli olan çalışmanın Manavgat’ın bir özelliğini ön plana çıkarmak olduğunu bunun da kesinlikle eşsiz güzellikteki Manavgat Irmağı ile yapılabileceğini vurguladı. Başkan Sözen, “Turist eğer bir cazibe bulursa bölgeye gelir. Bizim amacımız Türkiye’nin vazgeçilmezi olabilmek. Bu nedenle Manavgat Irmağını ön plana çıkarmak gibi bir girişimimiz var. Irmağımız yıllardır ihmal edilmiş. Biz harika bir proje hazırladık. 15 gün içinde Avrupa Birliği’nden ekip gelecek. AB destekli 50-60 bin Euroluk bu projeyi hayata geçirirsek turisti çekebiliriz. Bu amaçla çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu.

Parkometre uygulaması şart
Başkan Sözen, bölge esnafından gelen park sorununun da en kısa zamanda yapılacak olan parkometre uygulaması ile çözülebileceğini anlattı. Başkan Sözen, "Parkometre uygulamasını şimdilik Tugayoğlu Caddesi ve Demokrasi Bulvarı’nda uyguladık. Ama biz 7-8 caddenin uygulamasını meclisimizden geçirdik. Bu uygulama uzun süre park yapılmasını caydırıcı nitelikte. Vatandaşımız bu uygulamayı başta eleştirdi. Ama hızla büyüyen Manavgatımızda bu uygulamanın sonra kendisine hizmet olarak döneceğini vatandaşımız bilmeli. Bir çok belediye bu uygulamayı başarılı bir şekilde hayata geçirmiş. Ayrıca park fiyatları da oldukça makul ve Türkiye ortalamalarının çok altında rakamlar. Manavgat’ta ikinci parkometre uygulama bölgelerimiz kesinlikle Atatürk Caddesi ve Fevzi Paşa Caddesi olacaktır" diye konuştu.