ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN HÜRFEST FESTİVALİ

Manavgat Belediyesi Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle “HürFEST- Özgürce Yaşam Festivali” düzenledi.

DSC_0006

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası olarak değerlendirilen Engelliler Haftası, Manavgat Belediyesi Ilıca Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen festivalle kutlandı. Festivale, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile Hacer Ceyhan Kara, belediye başkan yardımcıları, aileler ve TFF UEFA A Grubu Antrenörleri katıldı.

DSC_0010

Öğrencilerin gönüllerince eğlendiği festival, gün boyu devam etti. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı festivalde, ilk olarak eğitim dönemi içerisinde yapılan resimler sergilendi.

DSC_0018

Manavgat Belediyesi’nin uzman eğitmen kadrosu, engelsiz bireylerin gönüllerince eğlenmesi amacıyla, şişme oyun grubu, animasyon karakterleri, yüz boyama, just win parkur yarışları, sergi alanları, bocce turnuvası, çuval yarışı, mini konser ve dans gösterileri etkinliğini hep birlikte düzenledi. Başkan Niyazi Nefi Kara ve eşi Hacer Ceyhan Kara, tüm özel bireylerle birebir ilgilenerek oyunlar oynadı, sohbet etti.

DSC_0111

Başkan Kara’dan başarılı özel bireylere tebrik

Başkan Niyazi Nefi Kara, Türkiye Özel Sporcular Federasyonunun düzenlemiş olduğu Antalya Özel Sporcular Atletizm İl Şampiyonası’nda derece alan özel bireylere hediye takdim etti. Manavgat Belediye Spor Kulübü’nün özel sporcuları, il şampiyonasında 7 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmıştı. Başkan Kara, bu başarıların katlanarak devam edeceğini, Manavgat’ı bir spor kenti yapacaklarını ifade etti.

DSC_0139

“Sevgi Varsa Engel Yok”

En büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirten Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, engelsiz bir kenti kurma yolunda durmaksızın çalışacaklarını söyledi.

DSC_0215

Başkan Niyazi Nefi Kara, “Engelliler Haftası nedeniyle özel bireylerimizle bir araya geldik. Onların gönüllerince eğlenmesi, günü özel ve güzel geçirmesi amacıyla öğretmenlerimizle birlikte etkinlikler hazırladık. Sevginin olduğu yerde engel olmaz. ‘Halkçı Belediyecilik’ anlayışımızın temelinde Manavgat’ı mutlu insanların kenti yapmak var. Bu kentte yaşayan tüm bireyler için proje ve hizmetlerimiz olacak. Engelsiz bir kenti hep birlikte oluşturacağız. Daha kapsayıcı bir toplum oluşturarak ön yargıları kıracağız. Festivalimizde emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Manavgat Belediyesi olarak özel bireylerin her zaman yanlarında olacağız.” dedi.

DSC_0023

DSC_0025