MATSO'dan Teşekkür Ziyareti.

MATSO Başkanı Şükrü Vural, Pazartesi Pazarı'nı eski yerine getiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Şükrü Vural, Başkan Sözen'e, "Hiçbir şaibeye meydan vermeden pazarı eski yerine getirerek Manavgat ekonomisine katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyoruz" dedi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Vural ve yönetim kurulu üyeleri, Pazartesi Pazarı'nı Aşağıpazarcı Mahallesi'ndeki eski yerine getiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Şükrü Vural, Pazartesi Pazarı'nı eski yerine getirerek Manavgat ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayan Başkan Sözen'e teşekkür etti. Şükrü Vural, "Pazartesi Pazarı'nın ilk haftası olmasına rağmen esnafımız gayet memnun. Manavgat içinde güzel bir ekonomik canlılık oldu. Tahmin ediyorum ki, ekonomiye 3-4 misli girdi kaydı oldu. İnşallah bundan sonra daha iyi olur" dedi.

Şaibeye meydan verilmedi.
En güzel olanın Pazar yerlerinin noter huzurunda belirlenmesi olduğunu dile getiren Şükrü Vural, "Noter huzurunda kura çekilip, hiçbir şaibeye meydan verilmemesi, herkesin çektiği kuraya saygı göstermesi çok güzel bir şey. Pazarın daha ileriye gidip faydalı olması için eksikleri birlikte tespit edelim. Bunun dışında esnafımıza, tüccarımıza ve vatandaşımıza da büyük işler düşüyor. Örneğin arabalarını oraya koymamak gibi, belli saatlerde dükkanını açmak gibi, turisti rahatsız etmemek gibi dikkat edilmesi gerekli konular var. Bunları da el birliğiyle inşallah sağlayacağız. Şimdiki ziyaret nedenimiz size teşekkür etmek" diye ekledi.

Olumlu tepkiler var.
Pazarın eski yerine getirilmesi konusunda MATSO'yla da görüş alışverişinde bulunulduğunu dile getiren Başkan Şükrü Sözen, manevi destekleri için Şükrü Vural'a teşekkür etti. Ticari hayatın Manavgat'ta dengelenmesi için böyle bir girişimin şart olduğunu belirten Başkan Sözen, belediye olarak da bunun gereğini yaptıklarını söyledi. Sözen, "Ticari hayat için pazarın eski yerine getirilmesi şarttı. Ben de bu girişimin isabetli olduğu düşüncesindeyim. Pazarla ilgili çok olumlu tepkiler alıyorum. Bir çok kişi cirolarının arttığını söylemek için ziyarette bulundu. İşin en güzel tarafı da adil bir uygulamayla herkesin gönlünün alınmasıydı. Öyle de yaptık" dedi.

Kontenjan kullanmadık.
Belediye olarak kontenjan kullanılmadığını da vurgulayan Başkan Sözen, şöyle devam etti, "Belediye Başkanlığı olarak bir tek kota, bir tek kontenjan kullanmadık. Yer adedince dosyalarımızı aldık. Meclisten geçirdiğimiz bir kararla Pazar tüzüğünü uygulattık. Bu tüzüğün öngördüğü şekilde esnaftan dosya istedik. Bu dosyaların doğrultusunda müracaat eden vatandaş kadar yerimizi hazırladık. Hiç müdahale etmeksizin dosyaları notere teslim ettik. Noter çekilişi yaptı. Bunun da Manavgat'ta ilk olduğu kanaatindeyim. Mutlaka bunun içinde yerinden hoşnut olan olmayan vatandaşlarımız olacaktır. Oluyor da. Bu çok normal. Onları da rahatlatmak adına girişimlerimiz olacak. Acenteci arkadaşlarımızla görüşüp o sokaklara nasıl daha fazla turist girişi sağlanır onu araştırıyoruz. Zaman içinde pazarda dengenin sağlanacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Siyaset gözetmedik.
Seçim sürecinde en önemli kıstaslarının pazarın eski yerine getirilirken siyaset gözetilmemesi olduğunu da anlatan Şükrü Sözen, geçmişte yapılan hataları yapmamak için çok dikkatli ve özenli çalıştıklarını söyledi. Sözen, "Geçmişte yapılan sıkıntıları, hataları yaşanan şeyleri de göz önünde bulundurarak kişileri siyasi görüşüne göre değerlendirmeksizin bu işi yapmak en önemli kıstasımız oldu. Bizim felsefemizde rızkını arayan insanın siyaseti olmaz. Ekmek kavgasında olan insanın siyasi görüşü olmaz düşüncesiyle kimseyi mağdur etmeden bunu gerçekleştireceğiz dedik. Ve sözümüz doğrultusunda bunu hayata geçirdik. Eksikleri elbirliğiyle birbirimize telkin ederek tamamlayacağız. Pazar'ın daha iyi olacağı kanaatindeyim. Ziyaretiniz için de teşekkür ederim" diye konuştu.