AB akademisyenleri Manavgat'ta buluştu.

Daha önce Ankara ve Brüksel'de 3 çalıştay yapan ODTÜ Avrupa Çalışmalar Merkezi Avrupa Komisyonu'nun "SInAN" projesi akademisyenleri Manavgat Belediyesi'nin organizasyonu ile 4. çalıştaylarını Manavgat'ta yaptı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi Avrupa Komisyonu'nun "Sivil Toplum Diyaloğu Geliştirme Programı" kapsamında düzenlediği ve kısa adı SInAN olan "Akademik Ağların Güçlendirilmesi ve Bütünleştirilmesi" (Strengthening and Integrating Academic Networks) projesi kapsamında gerçekleştirilen Ortak Araştırma Çalıştayı, Manavgat Belediyesi'nin organizasyonuyla Manavgat'ta gerçekleştirildi. Proje ortağı Köln Üniversitesi ile iştirakçileri İtalya'dan Sienna Üniversitesi, Türkiye'den Akdeniz, Gaziantep, Gaziosmanpaşa, Ondokuz Mayıs, Sabancı, Trakya ve Yüzüncü Yıl Üniversitelerinden gelen akademisyenler, 3 gün boyunca kimi zaman Manavgat'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi, program dahilinde yaptıkları oturumlarda bildiriler sundu.

AB politikaları
Manavgat Belediyesi'nin organizasyonla Clup Alibey Tatil Köyü'nde düzenlenen çalıştaya, Proje Koordinasyon ekibinden Avrupa Çalışmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Atila Eralp, JMC Köln Üniversitesi'nden Prof. Dr. Wolfgang Wessels, Proje Uygulama Ekibinden Dr. Sait Akşit ile Dr. İdil Aybars, Dr. Çiğdem Üstün, Nicole Ahler, Burçin Türkmenoğlu, Sevgi Usta ile Akdeniz Üniversitesi'nin temsilci Doç. Dr. Erol Esen, Trakya Üniversitesi temsilcileri Yardımcı Doç Dr. Füsun Özerdem ve Yrd,. Doç.Dr. Neziha Musaoğlu katıldı. Çalıştay katılımcısı akademisyenler otelde yaptıkları oturumlarda "Avrupa Birliği'nin Komşuluk Politikası", "Avrupa Birliği Akdeniz Politikası", "Avrupa Birliği Karadeniz Havzası politikalarına" yönelik paylaşımlarda bulundu, bildiriler sundu.

Gündüz çalıştılar akşam gezdiler
Gün içinde yaptıkları sunumlarla yorulan akademisyenler, akşamüstleri de Manavgat Belediyesi'nin organizasyonu ile düzenlenen çevre gezilerine katıldı. Çalıştay grubunun gezilerine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti. İlk gün otel önünden tekneye binerek denize açılan akademisyenler, Boğaz'dan Manavgat Irmağına geçti. Irmakta ve Büyük Şelale'de unutamayacakları bir geziyle Manavgat'ı yakından tanıma imkanı bulan yerli ve yabancı öğretim üyeleri, daha sonraki günde ise Oymapınar Baraj gezisi ve Türkbeleni gezilerine katıldı. Geziler ve yemek organizasyonlarına katılmak için büyük özen gösteren Başkan Sözen ise ilçeyi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştı.

Başkan Sözen'e plaket
Projedeki 4 çalışma grubunun toplantılarından 3'ünün Ankara ve Brüksel'de yapıldığını belirten Doç. Dr. Erol Esen 4. buluşmanın ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in sayesinde Manavgat'ta yapıldığını söyledi. Doç. Erol Esen, "Daha önce Ankara ve Brüksel'de yaptığımız çalıştaylarımızın 4.'üncüsünü Belediye Başkanımız Şükrü Sözen'in sayesinde Manavgat'ta yaptık. Manavgat'ın bu kadar doğal güzelliğe sahip bir ilçe olduğunu bilmiyorduk. Başkanımız bizimle tek tek ilgilendi. Böylece bu cennet ilçenin doğal güzelliklerini görme fırsatını bulduk. AB grubu olarak biz de Manavgat'ı tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapacağız. Gezimizden ve çalıştayımızdan çok memnun kaldık" diye konuştu. Organizasyonun son gününde ise SInAN projesi kapsamında ODTÜ Avrupa Çalışmalar Merkezi Başkanı Prof. Atila Eralp ve JMC Köln Üniversitesi'nden Prof. Dr. Wolfgang Wessels Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e katkılarından dolayı bir plaket hediye etti.