Başkan Amca'dan akülü araba hediye

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Esma Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitimini sürdüren 11 yaşındaki bedensel engelli Döndü Melek Avcı'ya akülü araba hediye etti. Arabasına kavuştuğu için oldukça duygulanan Döndü Melek, Başkan Sözen'e teşekkür etti.

Turistik ilçe Manavgat’ı daha da güzelleştirmek için kolları sıvayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yoğun iş temposunun içinde yardıma ihtiyacı olanların da imdadına koşuyor. Başkan Sözen, Özel Esma Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitimini sürdüren bedensel engelli 11 yaşındaki Döndü Melek Avcı’nın akülü araba isteğini geri çevirmedi. İstenen akülü arabanın siparişini hemen veren Başkan Sözen, Döndü Melek’i okulda ziyaret ederek hediyesini teslim etti. Akülü araba tesliminde Okul Müdürü Şerafettin Çetin, öğretmenler ve Manavgat Belediyesi Avukatı İbrahim Acar da bulundu.

Duygusal anlar yaşandı
Manavgat’ın Peri Köyü’nde kendisinden daha ileri düzeyde bedensel özürlü kardeşiyle birlikte yaşamını sürdüren Döndü Melek, imkansızlıklar nedeniyle ilköğretim 3. sınıfa kadar eğitimini sürdürebildiğini söyledi. Yeni akülü arabasına Başkan Sözen’in yardımıyla ilk kez oturan Döndü Melek, duygusal anlar yaşayarak teşekkür etti. Döndü Melek, “Başkan bana bu hediyeyle dünyaları verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Döndü Melek’in arabayı kullanmasına yardımcı olan Başkan Sözen ise “Hepimiz potansiyel engelliyiz. Bu konulara belediye olarak her zaman duyarlıyız. Kendisine hediye ettiğimiz bu akülü araba kızımızın engellerini biraz olsun yıkacak. Onun bundan sonraki eğitimine de destek olmayı planlıyoruz” dedi. Başkan Sözen daha sonra Rehabilitasyon Merkezi’ndeki öğrencilerin derslerine katıldı, onlarla sohbet etti.