Korkutan menfezi yeniledik.

Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Eskihisar Mahallesi'de yer yer kırılıp tahrip olduğu için hem hayati tehlike arz eden hem de su taşkınlarına neden olan menfezi yeniledi. 15 gün süren çalışmalar kapsamında 90 metrelik yağmur suyu drenaj inşaatı gerçekleştirildi.

Manavgat Belediyesi, Eskihisar Mahallesi'nde yağmur suyu drenajını sağlayan eski menfezin yer yer tahrip olması ve hayati tehlike arz etmesi nedeniyle bölgede yeni menfez yapım çalışması başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle kışın yağışlı havalarda mahalle halkına sıkıntılı günler yaşatan, açık ve kırık olduğu için insan hayatını tehdit eden eski menfezi sökerek yerine yenisini taktı. Çalışmalar kapsamında 90 metrelik yeni yağmur suyu drenaj inşaatı gerçekleştirildi. Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, 15 gün boyuna devam eden çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Vatandaşın endişesi bitti
Çalışmaları sık sık bölgeye giderek yerinde denetleyen Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, "Eskihisar Mahallesi'ndeki yağmur suyu drenaj hattı biz göreve gelmeden önce yer yer kırılıp tahrip edilmişti. Kırık ve menfezin bazı kesimlerinin açık olması su birikintilerine neden olduğu gibi vatandaşlar için de hayati tehlike de arz ediyordu. Bu konuda vatandaşın endişesini yansıtan şikayetleri sık sık alıyorduk. Fen İşleri Müdürlüğümüzle hemen bölgeyi proje kapsamına aldık ve işe başladık. Amacımız Manavgat halkının rahat etmesi. Yapılan menfez inşaatıyla bundan sonra hayati tehlike olmayacağı gibi su taşkınları da önlenecek. Fen İşleri çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek" diye konuştu.