Belediyeden hijyen denetimi

Son günlerde tüm dünyanın korkulu rüyası haline gelen Pandemik Grip virüsünün hızla yayılması, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi. Zabıta ekiplerimiz, vatandaşların toplu olarak gezdiği, yiyip içtiği ve oturduğu yerlerde yaptıkları hijyen denetimlerini son 1 aydır daha da sıklaştırdı. Hafta başında yerli ve yabancı turistlerin gezdiği turistik Pazartesi Pazarı içindeki restoran ve kafelerde hijyen denetimi yapan ekiplerimiz, dün de kıraathanelerin genel temizliğini kontrol etti.

Pazartesi Pazarı içindeki restoran ve kafeler
Grip virüsünün toplu yaşanılan mekanlarda daha çok yayıldığı fikrinden hareket eden zabıta memurları, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in talimatıyla, 1 haftadır kentte didik didik temizlik denetimi yaptıklarını dile getirdi. Özellikle Pazartesi Pazarı’nın yerli ve yabancılara açık olduğunu anlatan zabıta ekipleri, oturarak ve ayakta yemek yenen yerlerde virüslerin çoğalabileceğini bu yüzden hijyene dikkat etmenin önemli olduğunu anlattı. Zabıta memurları Pazartesi günü yaptıkları denetimlerde kafe ve restoranlarda, genel temizlik kontrolü yaptı.

Kahvehanelere temizlik baskını
Pazartesi Pazarındaki denetimler sonrasında ilçedeki tüm kıraathane ve oyun salonlarını ziyaret eden zabıta memurları, mikrop yayılması ihtimali yüksek olan okey tahtaları, taşları ve oyun kağıtlarının temiz olup olmadığına da baktı. Mutfakların içine girip, çay bardaklarını inceleyen ekipler, sağlığa uygun olmadığını tespit ettikleri işyerlerine ihtar yazısı bıraktı. Kıraathane ve oyun salonu sahipleri denetimlerde, zabıta memurlarına yardımcı oldu. Zabıta ekipleri, daha sonra yapılacak denetimlerde genel temizlik ve hijyen kurallarına ikinci defa uymayanlara yüksek cezaların yazılacağını söyledi. Yaptıkları denetimlerde bir nebze olsun virüs yayılımını önlemeye çalıştıklarını anlatan zabıta memurları, denetimlerin sürekli olacağını da vurguladı.