Basın Açıklaması

Manavgat Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu'nun, Yukarıhisar Mahallesi Tugayoğlu Caddesi'nde bir süredir devam eden kaldırım ve parke çalışmalarının, TANSAŞ kısmında durdurulmasıyla ilgili olarak yaptığı basın açıklaması aşağıdaki gibidir.

"Manavgat'ımızın en işlek caddelerinden bir tanesi olan Yukarıhisar Mahallesi Tugayoğlu Caddesi'nde birsüredir yürüttüğümüz çalışmalarımızı TANSAŞ önüne gelindiğinde durdurmak zorunda kaldık. Vatandaşlarımızın işlerin neden durduğuna ilişkin soruları ve olayın yerel basında yer alması, belediyemizce açıklama yapma ihtiyacını doğurmuştur.

Manavgat halkımız ve mülk sahipleri, belediyenin yol, kaldırım, asfalt, parke, kanalizasyon gibi, vatandaşları geçici süre sıkıntıya sokacak hizmetlerinde bu güne kadar her zaman özveri göstermiştir. Karşılıklı anlayış ve birlik- beraberlik duygularıyla belediye-vatandaş elele yapılan çalışmalar her zaman yaşanılan çevrenin güzelleştirilmesine katkı sağlamıştır.

Aynı şekilde, karşılıklı anlayış ve işbirliğiyle yıllardır ihmal edilmiş olan Tugayoğlu Caddesi'nde de asfalt, parke, kaldırım ve alt yapı eksiklerinin tamamlanması çalışmaları, 20 gündür devam etmektedir. Belediyemizin bölgedeki çalışmaları, vatandaşlarımızca da takdir, hoşgörü ve özveri ile karşılanmıştır.

Hal böyleyken, TANSAŞ önüne gelindiğinde mülk sahibinin, belediyenin kaldırım çalışmalarını, belediyemize verdiği dilekçeyle engellemesiyle karşılaşılmıştır. Göreve geldiğimiz günden beri uygulamaya çalıştığımız, Sosyal Belediyecilik anlayışımızda cebren, vatandaşın rızası dışında iş yapmak gibi bir niyetimiz yoktur.

Karşılıklı gönüllülük esasına göre belediyecilik hizmetlerinin yürütülmesinde yarar vardır. Belediyemizin isteği, mülk sahiplerinin çalışmaları engellememesi ve anlayış göstermesidir. Mülk sahibi hemşerimizin de diğer vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılık ve özveriyi göstereceği inancıyla Bölgedeki çalışmalarımız aynı hızıyla devam edecektir. Saygılarımla"

İbrahim HALİMOĞLU
Manavgat Belediyesi Başkan Vekili