Öğretmenler Günü Mesajı

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile yayınladığı mesajda "Atatürkçü Düşüncenin izinden gidip, çocuklarımızı ilmin, fennin, modern teknolojilerin ışığında yetiştirmenin sorumluluğunu yüklenen öğretmenlerimize hepimiz minnettarız" dedi.

Eğitim, çağdaş dünyayla bütünleşme sürecini hızlandıran, yaşam kalitesini artıran ve uygarlık yarışında toplumlara güç katan en önemli ve etkili araçtır.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kuşakların, özgür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, laikliği yaşam biçimi olarak benimseyen, topluma karşı sorumluluk duyan, etkili iletişim kurabilen, yapıcı, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirilmeleri ancak çağdaş eğitimle gerçekleşir.

Atatürk, "Eğitim, Bir Milleti Ya Hür, Bağımsız, Şanlı Yüce Bir Toplum Halinde Yaşatır Ya da Bir Milleti Esarete ve Sefalete Terk Eder" sözüyle, eğitimin milletlerin bağımsız yaşayabilmeleri, kalkınıp güçlenebilmeleri, ileriyi daha iyi görebilmeleri bakımından hayati önem taşıdığını vurgulamıştır. Gençlerin eğitimindeki en önemli sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir.

Bir çocuğun yetişmesinde sevgiyi, barışı, dayanışmayı ve güveni öğreten de öğretmenlerdir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, demokratikleşmeyi, sağlıklı bir toplum olabilme yolunda ilerlemeyi ve devletine nasıl daha faydalı olabileceklerini öğretmenlerimizin ışığı altında yetişerek öğreneceklerdir.

Günümüzün güç ekonomik koşullarında hürriyetimizi korumanın, Atatürkçü Düşüncenin izinden gidip, çocuklarımızı ilmin, fennin, modern teknolojilerin ışığında yetiştirmenin sorumluluğunu yüklenen ğretmenlerimize hepimiz minnettarız.

Bu duygularla başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitimde emeği geçen, aramızdan ebediyete göç eden bütün öğretmenlerimizin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyor, Cumhuriyet ve aydınlık geleceğimizin teminatı bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı