Engelli öğrencilerin eğlenceli günü

Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu ve İş Okulu öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle okullarında sazlı sözlü bir eğlence düzenledi. Etkinliğe katılan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, saz eşliğinde dans eden öğrencilere eşlik etti. Başkan Sözen ayrıca okulun ek binasına destek sözü de

Sözen ve Bilge öğrencilerle oynadı
Manavgat'ta özel öğrencilerin eğitim gördüğü Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu ve İş Okulu öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle okullarının toplantı salonunda eğlenceli bir aktivite düzenledi. Etkinliğe Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve öğrenci velileri katıldı. Öğretmenleri ve Okul Müdürü Mustafa Kurban'ın organizasyonu ile salona toplanan öğrenciler, yine arkadaşlarının hazırladığı programı büyük bir ilgiyle izledi. Şiirlerin okunduğu, dansların edildiği, jimnastik gösterilerinin yapıldığı programda engelli bir çocuğu olan babanın yazdığı şiir, dinleyen herkesi gözyaşlarına boğdu. Daha sonra çalan sazın oynak ritmine dayanamayan öğrenciler, dans etmeye başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de küçüklerin neşeli dansına eşlik etti.

Ek bina için destek
Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge; "Her İl'e nasip olmayan böyle bir okulun ilçemizde olması bizleri mutlu etmektedir. Bu güzel okulun Manavgat'a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 98 öğrencimizin öğrenim gördüğü okulumuzda böylesine anlamlı bir günde hazırlanan bu güzel programa da emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum. Ayrıca okulumuzun hemen yanında bulunan ek bina inşaatı da öğrencilerimize daha iyi hizmet vermek adına kısıtlı imkanlarla yapılmaktadır. Belediyemizin katkıları ile mevcut alt yapısında çalışmalar yapıldı. Bina için ödenek gelmesini bekliyoruz. Şayet gelmeyecek olursa Sayın Başkanımız Şükrü Sözen'den bu işin bitirilmesi için destek istiyoruz" dedi.

Başkan’dan destek sözü
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'nin konuşmasının ardından söz alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'de; "Öncelikle sizlerdin aranızda olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bende sayın müdürümüzün söylediği gibi Manavgat'ımıza böyle bir okulu kazandıranlara teşekkür ediyorum. Hiç birimiz hayata engelli olarak başlamayı düşünmeyiz. Ama Allahın takdiri. Bugün Dünya Engelliler Günü, ben sizleri burada seyrettikten ve dinledikten sonra sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bir kere daha gördüm. Sizlerin hayatınızı kolaylaştırmak adına üzerimize düşen sorumluluğu bir kez daha hatırladım. Sizlerin yüzünde gördüğüm yaşam heyecanı bizleri mutlu etti. Bizler de yerel yönetim olarak sizlere elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız. Sizleri hayata hazırlayan, yaşama hazırlayan öğretmenlerinize de sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca az önce Milli Eğitim Müdürümüzün söz ettiği ek bina için de Manavgat Belediyesi olarak imkanlarımızın el verdiği şekilde destek olacağız. Ben buradan bunun sözünü veriyorum" diyerek sözlerini noktaladı.