Belediyemiz Kurban Bayramına Hazırlandı.

Belediyemiz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların dini görevlerini sağlıklı ve kurallarına uygun bir şekilde yerine getirebilmeleri için harıl harıl çalışıyor. Belediye, ilçede 2 kurban satış merkezi ve 8 adet kurban kesim yeri belirleyerek kullanıma hazır hale getirdi.

Manavgat Belediyesi vatandaşların rahat ve fiziki uygun mekanlarda kurbanlık alımı yaparak yine dini kurallara uygun ve sağlıklı ortamlarda kesim yapabilmeleri için 1 haftadır gece gündüz çalışıyor. Manavgat Belediyesi, Kaymakamlık nezdinde toplanan "Kurban Hizmetleri Komisyonu" Kararları'nın gereğini yaparak bayram öncesinde ilçede 2 adet kurban satış merkezi ve 8 adet kurban kesim yerini yapılan tespitler sonucunda belirledi. Belediye tarafından belirlenen satış noktalarındaki kurbanlıklar, görevli uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek satış alanına giriş yapacak. Yapılan bu çalışmayla insan sağlığı için tehlike arz eden kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek.

Bayramda belediye hizmet verecek
Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 27 Kasım 2009 günü başlayıp 30 Kasım 2009 tarihinde sona erecek bayram süresince de vatandaşlara alım, satım ve kesim konusunda her türlü hizmeti verecek. Belediye Ekipleri, ayrıca vatandaşların insan sağlığını dikkate alarak bu doğrultuda bir dizi çalışma gerçekleştirirken uyarılarını da yapmayı ihmal etmiyor. Belediye Veterineri Cemil Turan ve Zabıta yetkilileri, vatandaşların kesinlikle cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurban kesmemeleri konusunda uyardı.

Vatandaşlara uyarı
Veteriner Hekim Cemil Turan, "Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurban kesilmemeli. Belediyece uygun görülen yerlerde yapılan kesimler sonrasında alınan hayvanların kan atıkları ve iç organları sokak ve caddelere bırakılmamalı, kedi ve köpeklere verilmemeli. Ayrıca kesim sonrasında artıklar kedi ve köpeklerin çıkaramayacağı şekilde çukura gömülerek imha edilmeli. Kurbandan çıkacak işkembe ve diğer atıklar sızdırmaz dayanıklı siyah torbalara 2/3 oranında konmalı. Bayram süresince düzenli hizmet verecek belediye ekiplerine çöpler verilmeli. Kurban taşımasında kan sızmasına engel olunmalı ve çevre kirliliğine neden olunacak hareketlerden kaçınılmalı" dedi.

Camiler de dezenfekte ediliyor
Bu arada Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yaklaşan kurban bayramı nedeniyle çalışmalarını sıklaştırdı. Gündemdeki H1 N1 virüsüne karşı kesim alanlarını ve satış yerleri belediyenin temizlik işleri ekiplerince ilaçlandı. Ayrıca kılınacak bayram namazı sırasında vatandaşların virüse yakalanma tehlikesini azaltmak amacıyla da tüm camilerin içleri dezenfeksiyon işlemine tabii tutuldu. Ekipler 2 gün boyunca cami içlerini dipköşe ilaçladı. Temizlik işleri Müdürlüğü yetkilileri, "Bayram süresince de vatandaşlarımızın her türlü temizlik işi için ekiplerimiz seferber olacak. Halkımıza bir telefon kadar yakınız" dedi.

KURBANLIK HAYVAN SATIŞ YERLERİ
1-Manavgat Çeltikçi Köyü yolu üzerinde Çeltikçi-Ulukapı Köyü Yol Kavşağı
2-Kavaklı Mezarlığı yanındaki alan

KURBANLIK KESİM MERKEZLERİ
1-Mezbaha
2-Halk Pazarı
3-Balık Hali
4-Uğur Oto Yıkama
5-Yunus Emre İlköğretim Okulu Park Yeri
6-Çarşamba Pazarı Alanı
7-Perşembe Pazarı Alanı
8-Cumartesi Pazarı Yeri

KURBANLIK ALIRKEN ve KESİLİRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1-Hayvanların sağlıklı, besili, veteriner şahadetnamesi bulunmalı, aşı kayıtları olmalı.
2-Sığır cinsi hayvanların kulaklarının küpeli ve yanlarında pasaportlarının bulunması. Tanınmayan kişilerden kurbanlık alınması halinde menşei ve evrakları sorulmalı. Hırsızlık malı şüphesine karşı ilgililer uyarılmalı.
3-Gebe olmaması kurbanlık hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesi. Gebelikten şüphe varsa veteriner çağırttırılarak muayene ettirilmeli.
4-Sığırların 2 yaşını doldurmuş olması
5-Özellikle büyükbaş hayvanların kesiminde belediyeden yardım istenerek kesim sırasında yapılacak hataların ve kazaların önüne geçilmesi
6-Hayvanların iç organlarında anormal görünüş varsa bulaşıcı hastalık şüphesine karşı zabıta veya veterinere müracaat edilmesi.