Belediyemizden Atatürk Pulları sergisi

Manavgat Belediyesi, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" Etkinlikleri kapsamında "Atatürk Pulları Sergisi" açtı. Antalya Filateli Derneği'nin katkılarıyla açılan sergide Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden kalma 288 pul yer aldı. Belediye Gençlik Merkezi'ndeki sergi büyük ilgi görüyor.

Manavgat Belediyesi, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 71. Yıldönümünde düzenlediği "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" etkinlikleri kapsamında "Atatürk Pulları Sergisi" açtı. Manavgat Belediye Sarayı altındaki Gençlik Merkezi'nde, Antalya Filateli Derneği'nin katkılarıyla açılan sergide Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden kalma 288 pul, 18 tabloda sergilendi. Sergi açılışına Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve protokol üyeleri katıldı. Atatürk'ün değişik dönemlerdeki pullarının yer aldığı serginin 16 Kasım'a kadar açık kalacağı belirtildi. Başkan Şükrü Sözen, açtıkları "Atatürk Pulları Sergisi"ni tüm Manavgatlıların gezmesini tavsiye ettiklerini söyledi.

Tarihe ışık tutuyoruz
Sergiyi gezen protokol üyelerine Antalya Filateli Derneği Başkanı Nihat Öztekin ve Kurucu Başkan Ufuk Sarışen pullarla ilgili bilgi verdi. Tarihte ilk pulun 1862 yılında basıldığını belirten Nihat Öztekin, bu pulların ellerinde bulunduğunu belirtti. Pul çalışmalarını Antalya PTT Başmüdürlüğü ile yürüttüklerini de dile getiren Nihat Öztekin, sergide ödül almış pulların da bulunduğunu anlattı. Öztekin, "Elimizde neredeyse 150 yıllık pullar var. Bunlar tarihimize ışık tutuyor. Pullarımızı gözümüz gibi koruyoruz. Türkiye’nin pek çok bölgesinde sergiler açtık. Bu bizim 8. sergimiz oluyor. Pullar bir ülkenin en değerli kültür mirası ve tarihi vesikasıdır. Bugün bütün dünyada Atatürk'ümüze özel baskı pulları var. Açtığımız sergilerle insanlarımıza pul sevgisini kazandırıyoruz. Değişim sürecinde geçmişe yolculuk ettiriyoruz" dedi.

Sergi, 9 - 16 Kasım tarihleri arası Belediye Gençlik Merkezinde gezilebilir.