Başkan Sözen'in 10 Kasım Mesajı.

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen yayınladığı 10 Kasım mesajında; "Bize düşen görev, Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır." dedi.

Uluslar, bağırlarından çıkardıkları, kahramanlardan güç alırlar. Bir ana çocuğuna nasıl bağlanırsa, uluslar da kahramanlarını öyle bağırlarına basarlar. .

Türkiye Cumhuriyeti'nin güç kaynağı, kahramanımız, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir" sözü, hepimize çok anlamlı mesajlar veriyor.

O'nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev; Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

Bizler Ata'mızın açtığı yolda ilerleyerek gösterdiği amaçlara ulaşmak için çaba göstereceğiz. Demokratik ve laik Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yüceltecek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza değin yaşatacağız.

Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve devrimleri ise Cumhuriyet'imizi korumak çabalarımızda, yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir.

Biz Atatürk çocukları ve gençleri, tüm dünyanın övgüsünü kazanan ölümsüz önderimizle ve O'nun kurduğu Cumhuriyet'le haklı olarak gurur duymaktayız.

Türk milletinin ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ün gönlümüzdeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.

Cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmanın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve eylemlerinin anlamını özümsemiş olmanın gururu ve bilinciyle Ulu Önderimizi aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

İzindeyiz Atam...

Şükrü Sözen