Kasaplar Mahallesi'ne fitness park

Manavgat Belediyesi, Manavgat halkına bu kez de "Yıldızların Altında Sinema İzleme Keyfi'ni" yaşattı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, özellikle hanımlara verdiği fitness park sözlerini tutuyor. 6 aylık görev süresinde 5 adet fitness parkı Manavgat halkına kazandıran Başkan Sözen şimdi de Kasaplar Mahallesi'ndeki bu eksikliği gidermek amacıyla çalışıyor. Kasaplar Mahallesi 8506, 8513 ve 8516 Sokakları çevreleyen İmar Adası'nda park yapımına başlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, işe öncelikle bölgeyi temizlemekle başladı.

Hem göze hem vücuda
Konut alanının yoğun olduğu 3 dönümlük bir alanda yapılacak olan park, çocuk, genç ve yaşlı insanların ihtiyaçlarını karşılayacak. Park içerisinde yürüyüş yolları, basket potası ve sahası, oturma grupları, bel esnetme, barfiks, kol bacak esnetme ve güçlendirme gibi 18 çeşit insan vücudunu geliştiren spor aleti yer alacak. Ayrıca park içinde dekoratif aydınlatma ve yeşil alan düzenlemeleri de yapılarak bölgeye görsellik kazandırılacak.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı artacak
Başkan Şükrü Sözen, mahallelerin özellikle yeşil alan ve park ihtiyaçlarını tamamlamak için gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Sözen, "Görev süremizde Manavgat’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için canla başla çalışacağız. Bunu yaparken vatandaşların istek ve taleplerini de göz ardı edemeyiz. Özellikle hanımlarımızdan fitness park talepleri alıyoruz. Onların isteğine göre biz de bu tür park sayısını artırmaya yöneliyoruz. Fen İşleri ekiplerimiz yeni parkların yapımına ağırlık vermenin yanı sıra eski parkların da kullanımını artırmaya çalışıyor" dedi.