Belediyemizden büyük çevre harekatı

Manavgat Belediyesi´in Temizlik İşleri Şantiyesi ve "Evsel Katı Atık Transfer İstasyonu", düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı.

Manavgat Belediyesi´nin Temizlik İşleri Şantiyesi ve "Evsel Katı Atık Transfer İstasyonu", düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, CHP Antalya İl Yönetim Kurulu üyeleri, Manavgat belediye meclis ve il genel meclis üyeleri, partililer ve temizlik işleri şantiyesinde çalışan 200 işçi ile vatandaşların katıldığı davullu zurnalı açılış töreninde ilk çöp transferi de yapıldı.

Kentsel Dönüşüm Alanı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Temizlik İşleri Şantiyesi ve Evsel Katı Atık Transfer İstasyonu’nda, Manavgat Merkezi ve mücavir alan içindeki otellerden 1 günde toplanan ortalama 150 ton evsel katı atık çöp kamyonlarıyla toplanarak, transfer istasyonundan 3 adet özel TIR’la MATAB’a ait Kızıldağ’daki Düzenli Çöp Depolama Sahasına aktarılacak.

İstasyona gelen çöplerin sızıntı suları, 3 çökertmeden geçirilerek süzdürülerek direk olarak kanalizasyona verilecek. Böylece çöp sızıntı sularının doğayı kirletmesinin önüne geçilecek. Ayrıca çöpler getirildiğinde özel pompajlarla Aromatik parfüm sıkılarak rüzgar yoluyla turistik bölgelere koku dağılması da engellenecek. Merkezin açılmasıyla müthiş doğal güzelliğe sahip olmasına rağmen çöplerin döküldüğü Kum Mevkii de temizlenmiş olacak.

Çöp Transfer İstasyonu’nun açılış konuşmasını yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Çevre değerlerinin korunması konusunda belediye olarak Manavgat halkı için büyük bir adım atıldığını dile getirdi. Başkan Sözen, "Bu gün burada açılışını gururla yaptığımız Temizlik İşleri Şantiyemiz ve Evsel Katı Atık Transfer İstasyonumuz daha temiz bir Manavgat´ı gelecek kuşaklara aktarma çabalarımızın müspet bir sonucudur" dedi.

Başkan Sözen, çevre değerlerinin korunmasının önemine de değindiği konuşmasında, şunları söyledi. "Giderek kirlenen ve doğal güzelliklerinin bir bir yok olduğu dünyamızda çevreye verilen önem de giderek artmaktadır. Çevre kirliliği konuları son 50 yılda dünyayı tehdit edecek düzeylere ulaşmıştır. Çevre alanında, doğal varlıklarımızın korunması ve gelecek kuşaklara taşınması, bir insanlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemiz ve bölgemiz açısından turizmin öneminin hepimiz bilincindeyiz. Özellikle günümüz ekonomik şartlarında; Turizmin gerek bölgemizde gerekse ülkemiz genelinde istihdama, ekonomiye sağladığı katkı bir kat daha önem kazanmıştır. Bu nedenle turizme sahip çıkma gereği biz yerel yönetimlerin öncelikli görevidir. İnsana ve çevreye duyarlı turizm politikalarının geliştirilmesi, kalkınma çabalarının, doğal, kültürel ve tarihsel zenginliklerimizin korunarak sürdürülmesi, eksiklerimizin giderilmesi, turizm alanındaki hedeflerimize daha kısa sürede ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Turizmimizi çevre değerlerini koruyarak sahip çıkmak en akılcı yollardan birisidir. O halde, çözüm yolunda da belediye olarak bizler de adım atmak zorundaydık. Manavgat Belediyesi olarak çevre değerlerinin korunması konusundaki eksiklerimizi hızla gidermekteyiz.
Manavgat’ı yönetme görevimizi devralmadan önce de, "Çevre değerlerinin korunması” konusunda duyarlı olacağımıza söz vermiştik. 1 yıllık görev süremizce çevre kaynaklarını doğru kullanan bir belediye olma yolunda hızla ilerledik. Manavgat’ımızı daha temiz bir kent görünümüne kavuşturmak en büyük amacımız oldu. 1 yıllık görev süremizde Manavgat’ımızı her karışı tertemiz bir kent yapmak için çalıştık.
Bu gün burada Çevre değerlerinin korunması konusunda belediye olarak Manavgat halkı için büyük bir adım attığımızın müjdesini veriyorum sizlere… Bu gün burada açılışını gururla yaptığımız "TEMİZLİK İŞLERİ ŞANTİYEMİZ" ve "EVSEL KATI ATIK TRANSFER İSTASYONU’MUZ" daha temiz bir Manavgat’ı gelecek kuşaklara aktarma çabalarımızın müspet bir sonucudur. Açılışını yaptığımız EVSEL KATI ATIK TRANSFER İSTASYONUNDA Manavgat Merkezi ve mücavir alanımız içindeki otellerden 1 günde toplanan ortalama 150 ton evsel katı atık 10’larca aracımız tarafından toplanarak transfer istasyonumuzdan 3 adet özel TIR’ımızla MATAB’a ait KIZILDAĞ’daki DÜZENLİ ÇÖP DEPOLAMA SAHASINA AKTARILACAK. Burada toplanan çöplerin sızıntı suları, 3 çökertmeden geçirilerek süzdürülerek direk olarak kanalizasyona verilecek. Böylece çöp sızıntı sularının doğayı kirletmesinin önüne geçilecek. Ayrıca çöpler getirildiğinde özel pompajlarla AROMATİK PARFÜM SIKILARAK rüzgâr yoluyla turistik bölgelere koku dağılması da engellenecek. Çöp kokularının turizme zarar vermesi önlenecek. Burada en önemli diğer bir konu da müthiş doğal güzelliğe sahip KUM MEVKİİ’NİN temizlenmesidir. Bu istasyonumuzun kurulması 50-60 yıldır temizlenmeyen Kum Mevki´imizi kurtaracak. Önümüzdeki dönemde Kum Mevkii´nde uygulayacağımız projelerimizin önünü açmış olacak. Belediye olarak yaptığımız her çalışma geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız içindir. Çocuklarımızın daha güzel ve sağlıklı bir Manavgat’ta büyümelerini sağlamak hepimizin görevidir. Hizmetlerimizi artarak sürdüreceğimize söz veriyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum… Yeni tesisimiz tüm Manavgat halkına hayırlı uğurlu olsun"