Bataklıklar park ve yola ve dönüşüyor

Manavgat Belediyesi, bataklıkları ıslah ederek çocuk parkı ve yola dönüştürüyor. Kasaplar Mahallesi'nde bataklığa dönüşen sulama kanalını menfezle ıslah edecek olan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, açılacak alan etrafına ise çocuk parkı ve yol yapacak.

Harıl harıl çalışıyorlar
Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kent içinde sorun yaratan bataklıkları kurutup ıslah etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay yaptırılan menfez ve köprü ile Yayla Mahallesi'ni Aşağıpazarcı Mahallesi'ne bağlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şimdi de benzer bir menfez çalışmasını Kasaplar Mahallesi 8503 Sokağın doğusunda yer alan sulama kanalının üzerinde yapıyor. 80 metre uzunluğundaki menfezin yapılmasıyla söz konusu işlevini yitiren sulama kanalı nihayet bataklıktan kurtulacak.

Bataklık park ve yol olacak
Temizlenip düzenlenen 8503 Sokak ve 8511 Sokak çevresindeki 2024 metrekarelik alan ise, yeşillendirilip imar planında yer aldığı gibi çocuk parkına dönüştürülecek. Bunun dışında daha önce açık kanaldan dolayı uzun süredir açılamayan 8511 Sokaktaki 10 metrelik imar yolu da menfezin yapılmasıyla açılarak 8505 sokağa bağlanacak. Kasaplar Mahallesi halkı ise yapılan işler nedeniyle Manavgat Belediyesi’ne teşekkür etti. Mahalle halkı, “Bölgemizde bulunan bataklık alanın ıslah edilmesine çok sevindik. Belediyemiz bir hamle ile 3 işimize el atmış oldu. Çocuklarımız bir oyun parkına kavuştu. Ayrıca yolun yapılacak olması ise ulaşımımız da kolaylaşacak. Belediye ekiplerine teşekkür ederiz” dedi.