YILIN MUTLU İLÇESİ MANAVGAT

Untitled-1

YILIN MUTLU İLÇESİ MANAVGAT

Manavgat Belediyesi İstanbul’da Atrax Fuarı kapsamında düzenlenen 7. Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri Yarışmasında “Yılın Mutlu İlçesi” seçildi. Başkan Şükrü Sözen, böylesine prestijli ve önemli bir ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu belirterek, ödülü Manavgat halkı adına alacağını söyledi

Manavgat Belediyesi, Türkiye çapında belediye, kamu ve özel kurumların 16 dalda başvuruların yapıldığı ve 100’ü aşkın projenin yarıştığı ATTRACTİON STAR AWARDS 2020 - 7. Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri Yarışmasında “YILIN MUTLU İLÇESİ” ödülüne layık görüldü. TUREKS Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen ATRAX 2020 Fuarı kapsamında gerçekleştirilen ve sektörün en başarılı ürün, proje ve uygulamalarının seçildiği yarışmada Manavgat’ın “Yılın Mutlu İlçesi” seçilmesi kentte büyük sevinç yarattı.

54278682_2605613859455007_3740854890625236992_o

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu yıl 8.’si İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan ATRAX 2020 Uluslararası Eğlence, Park, Rekreasyon Fuarı’na hem “Mutlu Şehirler Konferans”ında konuşmacı olarak yılın mutlu ilçesi seçilmesindeki nedenleri anlatmak hem de ödülünü almak için davet edildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Yılın Mutlu İlçesi ödülünü 14 Şubat gecesi İstanbul’da Crown Plaza Florya Oteli’nde düzenlenecek olan ödül töreniyle alacak. Gecede yarışmada ödül almaya hak kazanan “Yılın Mutlu Şehri, Yılın Mutlu İlçesi, En Başarılı Belediye Parkı, Yıldızlı Proje, En Başarılı Müze, En Başarılı Festival” ödüllerinin de sahiplerini bulacağı açıklandı. ATRAX 2020 Mutlu Şehirler İşbirliği Platformu’nun da yer aldığı organizasyonda Türkiye’de “Yaşanabilir, Sürdürülebilir Geleceğin Mutlu Şehirlerini yaratmak amaçlanıyor.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Türkiye çapında böylesine anlamlı ve prestijli bir ödüle layık görülmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, “Yıllardır kent halkımızın mutluluğu için pek çok çalışma yaptık. Bu çalışmalarımızın Türkiye çapında da takdir görmesi ve ödüllendirilmesi bizleri çok mutlu etti. Manavgat’ta aldığımız her ödülün gerçek sahibi Manavgat halkımızdır. Bize çalışma azmini, şevkini ve kararlılığını veren, Manavgat için hayallerimizi gerçekleştirmemize imkan veren halkımızdır. Teşekkürler Manavgat” dedi.

46516822_2430411876975207_6556574714750304256_o

NEDEN MANAVGAT

Manavgat Belediyesi toplumsal yaşam kalitesine katkı sağlamak ve sosyal kültürel değer yaratmak amacıyla pek çok projeyi hayata geçirmiştir. Manavgat Belediyesi, şehir sakinlerinin mutluluğuna, yaşam kalitesine katkı sağlayacak alt yapıyı oluşturmuş ve kente kültür merkezleri, gençlik merkezleri gibi eğlence ve çok sayıda etkinlik tesisleri kazandırmıştır. Bunun dışında kentte hayata geçirdiği çok yönlü parklar, yeşil alanlar, doğayla iç içe ortamlar, halkın spor yapmasına teşvik edecek mekanlar oluşturulmuştur. Manavgat Belediyesi’nin en önemli çalışmalarından bir tanesi ise Manavgat Irmağı kenarlarında yapılan düzenleme çalışmalarıdır. Bu rekreasyon çalışmalarıyla Manavgat Irmağı kentle bütünleşmiş, halkın yaşam şeklinin olumlu yönde değişmesine büyük katkı sağlamıştır. Manavgat halkı ırmak kıyılarında yürüyüş ve her türlü sporu yapabilmekte, güvenlikli kıyılarda istediği saatte gönül rahatlığıyla ve özgürce gezebilmekte ve nefes alabilmektedir. Kentte düzenlenen Barış Suyu Festivali, Motosiklet Festivali, Dragon Festivali, Side Kültür ve Sanat Festivali, Güreşler, Sokak Festivalleri ve eğlenceli etkinlikler halkın mutlu olmasına yönelik çalışmalardır. Manavgat’ta yapılan bu çalışmalar kadın, erkek, genç, yaşlı ve özellikle çocukların her daim mutlu olacağı zemini hazırlamaktadır. Manavgat Belediyesi kent halkına sunduğu bu hizmetlerini ATRACTİON STAR AWARD ödülleri yarışması katılımına sunmuştur. Profesyonel jüri tarafından yapılan değerlendirmede Manavgat Belediyesi “YILIN MUTLU İLÇESİ” ödülünü almaya hak kazanmıştır.