• E-BelediyeE-Belediye
  • E-ImarE-Imar
  • Sanal TurSanal Tur
  • TelefonlarTelefonlar
  • IletişimIletişim
  • Nöbetçi EczaneNöbetçi Eczane

MANAVGAT GÜREŞLERİNDE ANLAMLI İLK: ÖZEL BİREYLER ER MEYDANINDA

MANAVGAT GÜREŞLERİNDE ANLAMLI İLK: ÖZEL BİREYLER ER MEYDANINDA

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 13. Geleneksel Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde bu yıl anlamlı bir ilke imza atıldı. Organizasyon kapsamında ilk kez down sendromlu bireyler er meydanında mücadele etti.

Kazım Atik ve Arda Turan Saygılı’nın temsili olarak gerçekleştirdiği müsabakalar, izleyicilerden büyük ilgi gördü. İki sporcu, kendi yaş boylarındaki pehlivanlarla karşı karşıya gelerek er meydanında mücadele etti. Özel bireyler, tribünlerden yoğun alkış aldı.

Özel bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımını desteklediklerini söyleyen Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

6

“CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’nin ikinci etabı olarak bu yıl 13’üncüsünü düzenlediğimiz Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşlerimizde anlamlı bir ilki hayata geçirdik. Ata sporumuzun köklü geleneğini yaşatırken, toplumsal farkındalığı artırmayı da sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu kapsamda özel bireylerimizi er meydanında ağırlayarak, güreşlerimizi birlik, beraberlik ve kapsayıcılık mesajı veren bir buluşma noktası haline getirmeyi amaçladık. Spor, engelleri ortadan kaldıran, bireyleri bir araya getiren en önemli alanlardan biridir. Manavgat Belediyesi olarak her zaman özel bireylerimizin yanında olmaya, onların hayatın her alanında daha görünür olmasını sağlamaya devam edeceğiz.”

5

4

3

2