Zabıtadan baskın denetim

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe merkezindeki restoran ve kafelere yaptıkları denetimleri hızlandırdı. Her hafta bir mahallede denetim yapan ekipler son olarak Aşağıpazarcı'daki 15 restoranı denetledi. Hijyen açısından kurallara uymayan 8 işyerine tutanak tutan ekipler, eksiklerin giderilmesi için 15 gün süre verdi.

Manavgat Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki restoran, kafe gibi yiyecek-içecek satan işyerlerine yaptığı baskın denetimleri hızlandırdı. Her hafta bir mahalleyi ele alan ekipler geçtiğimiz hafta içinde Aşağıhisar Mahallesi'ndeki restoran ve kafeleri denetlemişti. Bu hafta içinde de Aşağıpazarcı Mahallesi'ni kapsayan Zübeyde Hanım ve Atatürk Caddesi'ni gezen ekipler, 15 işyerini denetledi. Restoran ve kafeleri, hijyen, ruhsat ve kılık kıyafet konularında denetim yapan ekipler, eksikleri tespit edip 8 işyerine tutanakla uyarı yaptı. Söz konusu işyerlerine durumlarını düzeltmeleri için 15 gün süre verildi. Tüm mahallelerde rutin denetimlerin yapılacağını belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, bu şekilde envanter oluşturduklarını, kurallara uymayanlara ceza yazılacağını dile getirdi. Denetimleri hoş karşılayan işletme sahipleri ise zabıta memurlarına yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptı. Çöp kutusundan, tezgahüstü temizliğine, tuvaletlerin durumundan, çalışanların sağlığına kadar ince ince denetim yapan ekipler, her hafta bir mahalleye gidileceğini de anlattı. Zabıta Yetkilileri, "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ortamlardan hizmet alabilmeleri için kent genelinde denetim çalışması başlattık. Amacımız işletmelerin kurallara uyup uymadığını belirlemek. Denetimlerimiz sürekli devam edecek. Uyarıları dikkate almayanlara cezalarımızı yazacağız" dedi.