Başkan Sözen´in Uğur Mumcu´yu anma mesajı

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen, gazeteci Uğur Mumcu´nun ölüm yıldönümü için yayınladığı mesajda, "Türkiye`nin Uğur Mumcu gibi insanlara çok büyük ihtiyacı var. Geride bıraktığımız 17 yıl, Uğur Mumcu´nun öneminin daha da artmasına, daha çok sevilmesine, değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmuştur" dedi

Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, demokrat Türkiye´nin yılmaz savunucusu, araştıran ve sorgulayan gazeteci Uğur Mumcu´ya özlemimiz aramızdan ayrılışının 17. yılında büyüyerek artmaktadır.

Ülkemizin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Mumcu, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur.

Cumhuriyetin ve Cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğu, günümüzde, Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Mumcu´nun, ülkemizin nereye doğru sürüklenmekte olduğuna yönelik tespitlerinin doğruluğu daha iyi görülmektedir.

Uğur Mumcu kişiliğiyle, ahlakıyla, mücadelesi ile yazarlığıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmaya devam edecektir. Böyle bir insanı yetiştirmiş bir toplum, böyle bir gazeteciyi yetiştirmiş bir medya, ülkemizin geleceği için umut ve güven kaynağı olmaya devam ediyor.

Onun bir araştırmacı gazeteci, düşünür olarak üstünde durduğu konuların yaptığı çalışmaların, günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye´nin Uğur Mumcu gibi insanlara çok büyük ihtiyacı var. Geride bıraktığımız 17 yıl, Uğur Mumcu´nun öneminin daha da artmasına, daha çok sevilmesine, değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmuştur. Anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere Uğur Mumcu gibi kurban giden Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerleri unutulmadı. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı, unutulmayacak. Barış, laiklik, özgürlük yolunda "Herkese insan hakları, her yerde demokrasi" diyerek, aydınlanma ve bilimin ışığında bir uzun yürüyüşe çıkanlar, sizleri unutmayacak.

Hepiniz yerinizde huzur içinde yatın. Yüreğimizde ve belleklerimizde her zaman yaşayacaksınız

Bu duygularla aydın kimliği, demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu´yu saygı ve özlemle anıyoruz.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı