BAŞKAN SÖZEN'DEN PAZARTESİ PAZARINA ZİYARET

pazaryeri

BAŞKAN SÖZEN'DEN PAZARTESİ PAZARINA ZİYARET

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan pazartesi pazarı, 1 Mayıs günü pazarcı esnafının ve Manavgat halkının hizmetine açıldı. Geçtiğimiz hafta şehir dışı programı nedeni ile ilk gün ziyaretini yapamayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, pazar yeri esnafını ziyaret etti.

Manavgat halkına ve pazarcı esnafına daha huzurlu, hijyenik ve düzenli bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapma imkanı sağlamak için yenilenen pazartesi pazarı, 1 Mayıs'ta hizmetine açıldı. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan pazartesi pazarı, geçtiğimiz hafta Manavgat Belediyesi tarafından Manavgat halkına ve pazarcı esnafına hazır hale getirildi. Ancak yeni yapılan pazar alanında ilk defa tezgah açılmasından ve kayıtlı olmayan kişiler tarafından yer işgal edilmesinden kaynaklı bazı aksaklıklar ortaya çıktı.

DSC_0578

Gerekli çalışmaların yapılması için talimat veren Manavgat Belediye Başkan Şükrü Sözen, bu hafta aksaklıkların giderilip giderilmediğini bizzat kendisi gezerek kontrol etti. Gezisi boyunca pazar tezgahlarını tek tek gezen ve pazarcılarla sohbet eden Başkan Sözen, pazarın son durumu hakkında pazarcılardan bilgi aldı. Geçen hafta yaşanan aksaklıkların giderildiğini ifade eden pazarcı esnafı, "Dile getirilen sorunların bir hafta içerisinde düzelten ve bu denli modern bir pazar alanını bize kazandıran Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür ederiz" dedi.

DSC_0602

MANAVGAT'A VE MANAVGAT HALKINA HİZMET ETMEK BENİM İÇİN ONURDUR, GURURDUR

Elinde kalan alanları verimli kullanarak Manavgat halkının ve pazarcı esnafının tüm ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak için gece gündüz çalıştığını belirten Başkan Sözen, " Pazartesi Pazarı Projemizi Manavgat halkına ve esnafımıza yakışır bir şekilde tamamlayarak modern yeni yüzüyle hizmete açtık. Amacımız halkımızın ve bölgemize gelen misafirlerimizin daha hijyenik, huzurlu ve düzenli bir ortamda Pazar hizmeti alabilmelerini sağlamaktır.

DSC_0608

Büyük yatırımlarımızın arasında yer alan Pazartesi Pazarı projemizin yapım aşamasında ekibim ve şahsım her an o bölgeyi ziyaret ettik ve esnaflarımızla ortak fikirle çalıştık. Manavgat sevdamızla halkımızın ve esnafımızın yanında, ulaşılabilir olduk. Ancak tüm Manavgat halkına ve esnafına fayda sağlaması için hayata geçirdiğimiz pazartesi pazarımız, birkaç art niyetli kişi tarafından provoke edilmeye çalışıldı. Evine ekmek götürebilmek için çalışan bu kadar pazarcı esnafını zor durumda bırakarak, ilk defa hizmet veren bu denli büyük, modern ve çok amaçlı bir projenin art niyetli birkaç kişi tarafından provoke edilmesine asla müsaade etmem. 1 Mayıs Pazartesi günü, çok istememe rağmen, pazarımızın ilk gününde, şehir dışında olmam nedeniyle pazarcı esnaflarımızın yanında bulunamadım. Bunu fırsat bilen bazı kişiler belediyemizi yıpratmaya çalıştılar. Böylesine devasa bir projenin açıldığı ilk günde illaki aksaklıkları olacaktır.

DSC_0611

Biz bu aksaklıkları ancak ve ancak esnafımızla konuşarak, işbirliği içerinde çözebiliriz. Yaşanan sorunları dile getirirsin, eğer çözülmüyorsa serzenişte bulunursun. Bize sorunlarını izah etmeden, sanki hiç onlarla işbirliği yapmıyormuşuz gibi düşünen kişiler çıkarcıdır, art niyetlidir. Eleştirmek halkımızın en doğal hakkıdır. Kısıtlı imkanlar ile Manavgat halkına ve pazarcı esnafına yakışır bir proje ortaya çıkardık. Sizlerden gelen telkinler doğrultusunda düzenlemelerimiz devam edecektir. Manavgat'a ve Manavgat halkına hizmet etmek benim için onurdur, gururdur. Manavgat halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Pazartesi Pazarımızın tüm Manavgat halkımıza pazarcı esnafına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim " dedi.

DSC_0613

DSC_0621