MANAVGAT GÜREŞLERİ'NDE ALTIN KEMERİ ÖRÜMCEK ADAM LAKAPLI

Unti1

MANAVGAT GÜREŞLERİ'NDE ALTIN KEMERİ ÖRÜMCEK ADAM LAKAPLI SERHAT GÖKMEN KAZANDI

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Manavgat Belediyesi Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Manavgat Atatürk Stadyumu’nda yapıldı. Güreşlerde başpehlivanlığı İsmail Koç’u finalde yenen Serhat Gökmen kazandı.

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Manavgat Atatürk Stadyumu’nda yapıldı. 60’ı başpehlivan olmak üzere değişik kategorilerde 700 pehlivanın katıldığı güreşleri, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları, davetliler ve binlerce güreş sever izledi. Başpehlivanların ay yıldızlı tişörtlerle er meydanına çıktığı güreşlerde kura çekimi ve açılış seremonisinin ardından büyük bir Türk bayrağı sahada dolaştırıldı.

DJI_0047

EN GÜZEL ÜLKEDE YAŞIYORUZ

Manavgat’ın bugün çok güzel ve coşkulu bir gün yaşadığını dile getiren Başkan Sözen, “Dünyanın en güzel ülkesinde yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle çok şanslı insanlarız. Böylesine, Allah’ın her türlü lütfu bahşettiği bir ülkede yaşamak herkese nasip olmaz. Bizler aynı zamanda da gurur duyacağımız, onur duyacağımız bir geçmişin fertliyiz. Bu ülkeyi bize inançlarıyla kanlarıyla canlarıyla onurlu mücadelelerle bırakan atalarımızın devamıyız. Ülkemize hizmet etmek, bayrağımıza hizmet etmek, Bu ülkenin her zamandan daha fazla, dostluğa, kardeşliğe ve sinerjiye ihtiyaç hissettiği bu özel dönemlerde buna katkı yapmak bizlerin asli görevidir. Bizler; elbirliğinde, güç birliğinde olursak, birbirimizi kabullenip birbirimizi seversek, bu ülke gerçek anlamda yaşanılabilir ülke olacaktır” diye konuştu.

DJI_0075

HASAN ÖZDEN 6’NCI DEFA AĞA OLDU

Manavgat Belediyesi Yağlı güreşlerinde ağalık için yapılan açık arttırmaya mevcut ağa Hasan Özden’le birlikte 8 aday daha katıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından 80 bin TL ile başlanan açık arttırmadan 195 bin lira ile en yüksek ücreti güreş ağası Hasan Özden verdi. Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşlerinde 6’ncı defa ağa olan Hasan Özden, cazgırın ve seyircilerin isteği ile ağalık ücretini 257 bin liraya yükseltti. Güreş ağası ayrıca Hasan Özden, jandarma, emniyet ve AÜ Manavgat Meslek Yüksek Okulu’na 50’şer bin TL bağışta bulundu.

BAŞPEHLİVANLIK UZATMADA BELLİ OLDU

Başpehlivan güreşlerinde rakiplerini yenen Serhat Gökmen ve İsmail Koç finalde karşı karşıya geldi. Normal süresi içinde iki güreşçi birbirine üstünlük sağlayamayınca 1 dakikalık uzatmaya giden güreşte rakibinde puan almayı başaran Serhat Gökmen Manavgat 6’ncı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazandı. Başpehlivanlık güreşlerinde dereceye giren güreşçilere kupa ve madalyalarını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve güreş ağası Hasan Özden verdi. Güreşlerde başaltı kategorisinde birinciliği Mustafa Seçim’i finalde yenen Furkan Durmuş Altın kazandı.