Manavgat`a 378 dönüm mezarlık yeri tahsis edildi

Belediyemiz Sülek köyü sınırları içerisinde bulunan 378 dönümlük alanın ön tahsisini yaparak burada Manavgat`ın doğu bölgesinde bulunan insanlarımızın şiddetle ihtiyaç duyduğu son derece modern bir mezarlık yaparak mezarlık ihtiyacını giderecektir. İçerisinde Şehitlerimiz için mezar yeri, Aile mezarlığı, Umuma açık mezarlık ve Ecnebi mezarlığı bulu

Modern bir otopark ve yollara sahip olacak mezarlık zeytin ağacı ve andızlar ile süslenerek korkulan değil ziyaret edilecek bir yer haline getirilecek. Ziyaretçiler giriş kapısında bulunacak olan mezarlık görevlisine TC numarası verildiğinde kendisine hiç bir yol gösteren olmadan yakının mezarlığına ulaşıp ziyaret edebilecek.
Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: ``Sülek köyünde, Manavgat`ımızın bilhassa doğu yakasında yaşayan halkımıza hitabet eden mezarlık artık iyice dolmuştu. Dışarıdan gelen bir hemşerimizi vefat etse artık defnedemeyecek durumdaydık. Yerli halk ise mutlaka babası vefat ettiyse annesi için onun yanında yer ayırmıştır. Bunlar kadar yerimiz kalmıştı ancak. Bu sorun çok uzun zamandır üzerimizde bir yüktü. Benim keşfettiğim Sülek köyü yakınında orman vasfında ancak içerisinde kuru ya da canlı ağaç olmayan 378 dönümlük bir yer tespit etmiştim. Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bu durumumuzu, ihtiyacımızı belirttiğimizde inceleme yaptılar. Şuanda ön tahsisi Manavgat Belediyesine yapıldı. Biz biraz daha çalışma yapacağız bu konuda. Şehir planlamasından daha özenli bir şehit mezarlığı yapacağız. Şehitler bizim için çok değerlidir. Ayrıca içerisinde aile mezarlığı, ecnebi mezarlığı ve umumi mezarlık olacak. Son derece modern bir oto parkı olacak. Mezarlık içerisinde planlı bir şekilde yollar yapılacak. Zeytin ağacı ve Andızlar ile süslenerek güzel bir peyzaj ile mezarlıkları korkulan değil ziyaret edilecek bir yer yapacağız. İnşallah en kısa zamanda bitireceğiz. Ben şimdiden emeği geçenlere çok teşekkür etmek istiyorum`` dedi.