Halimoğlu`ndan 23 Nisan Mesajı

Belediye Başkan Vekilimiz İbrahim Halimoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolaysıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

Halimoğlu mesajında ``1920 de Meclisi açan, 1923 de Cumhuriyeti kuran milli şuur ve güç, ebedi olarak Milletimize yol gösteren bir ışık olarak parlayacaktır. Kuruluşunun 91. Yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi geleceğimizin en büyük teminatıdır. Bu güvencenin temel kaynağı da çocuklarımızdır.Ülkemizde demokratik hayatın temellerinin atıldığı ve milletimizin bağımsız yaşama iradesinin bütün dünyaya ilan edildiği 23 Nisan 1920 günü,ülkemiz için bir dönüm noktasıdır,bir milattır.

23 Nisan,Milletimizin yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. ``Bugünün küçükleri,yarının büyükleridir.`` diyen Atatürk,bu bayramı,gelecekte demokrasiyi,cumhuriyeti koruyacak Türk çocuklarına armağan etmiştir.Her yıl,23 Nisan`da kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır.Dünya çocukları ile birlikte kutladığımız bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi,kardeşlik ve dostluk bağları güçlenmekte ve tüm insanların huzur ve barış içinde yaşayacakları bir dünyanın temelleri atılmaktadır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün `` Cumhuriyet,düşüncesi hür,anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister``sözüyle gelecek nesilleri bu anlayışta yönlendirmeye onlara sevgi ve inanç aşılamaya devam etmeliyiz.Bu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yani egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür.Yarının büyükleri olan çocuklarımızın bayramıdır.Bu duygu ve düşüncelerle değerli halkımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,geleceğimizin teminatı çocuklarımızın Cumhuriyetimizin değerlerini koruyarak yaşatacaklarına olan inancımı ifade ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum`` dedi.