Belediyemiz Görüntü Kirliliğine Savaş Açtı

1Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, kentte görüntü kirliliği yaratan tabelalara savaş açtı.

Geçtiğimiz hafta içinde Manavgat`ta İlan, Reklam, Tabela ve Tanıtım Yönetmeliği`ne göre denetim yapan 8 kişilik zabıta ekibi, kurallara uymayan işyerlerine gerekli tebligatları yapmıştı. Kimi işyeri uyarıları dikkate alıp görüntü kirliliği yaratan çatı tabelalarını kaldırdı.

Belediye ekipleri ilk operasyonlarında yönetmeliğe göre yasak olan çatı tabelalarını uyarılara rağmen kaldırmayan işyerlerine gitti. Yasal işlemleri de yapılan işyerlerinin çatılarında bulunan tabelalar belediyece kaldırıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm merkezi Manavgat`ta görüntü kirliliğine savaş açtıklarını söyledi. Başkan Sözen, kentin daha güzel bir görünüme kavuşması için işyeri sahiplerinin ve tüm vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını istedi.