Başkan Sözen`den Engelli Vatandaşlara Akülü Araç

1Sözen,``Belediye olarak bugüne kadar 70 vatandaşımıza akülü araç temini yaptık. Ancak bu sorunları çözmüyor. Manavgat`ı tüm engellerin kaldırıldığı bir kent haline getirmeye devam edeceğiz``dedi.

Akülü Araçlarını Teslim Etti
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, engelli vatandaşlarımızı bir an bile aklından çıkarmayarak gelen talepler doğrultusunda akülü arabalarını

hediye etmeye devam ediyor. Başkan Sözen son olarak 7 engelli vatandaşımıza daha akülü arabalarını evlerini ziyaret etmek suretiyle hediye etti. Başkan Sözen, Aşağı Işıklar Köyü`nde Yemliha Ay, Bucakşıhlar Köyü`nde Nursel Özden ile merkezdeki engelli vatandaşlarımız Kerime Çağlak, Enes Arslan ve İdris Merdün, Ramazan Öz ve Süleyman Demir`e akülü arabalarını teslim etti.Başkan Sözen ziyaretlerinde engelli vatandaşlarımızla uzun uzun sohbet ederek onların istek ve şikayetlerini dinledi. Sözen, akülü arabaların kullanımını kendisi deneyerek engelli vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştı.

Hepimiz Engelli Olabiliriz

Yaşayan tüm canlıların ve özellikle insanların hiç ummadıkları anda engelli olabileceklerini vurgulayan Başkan Sözen, bu yüzden belediye olarak son derece duyarlı davrandıklarını anlattı. Başkan Sözen, Manavgat`ı ``Engelsiz Bir Kent`` yapabilmek amacıyla titiz çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Sözen,``Belediyemiz aracılığıyla 70 engelli vatandaşımıza akülü araç teslim ettik. 151 vatandaşımıza toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları için otobüs kartı verdik. Bu araçlar ve hizmetler bir nebze de olsa onların hayatlarını kolaylaştırıyor. Ancak bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Önemli olan Manavgat`ımızda onların kolay kullanabileceği mekanları oluşturabilmek. Yeni yatırımlarımızda engelli vatandaşlarımızın giriş çıkışlarını, yaşamlarını sıkıntısızca sürdürebilecekleri mekanları olmazsa olmaz şartlarımız olarak görüyor ve yerleştiriyoruz. Ancak önceden yapılmış yatırımlarda bu ayrıntılar atlanmış. Zaman içerisinde bunları da yenilemeye devam edeceğiz``dedi.